Pleurotus cu Sos de Gorgonzola

Complexitate
redusa
Pleurotus cu Sos de Gorgonzola

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • -500 g ciuperci pleurotus, feliate
  • - ½ morcov taiat bucatele fine
  • -1 lingura unt
  • -1-2 linguri ulei
  • -200 ml lapte
  • -100 g branza cu mucegai
  • -3-4 linguri parmezan ras (optional)
  • -sare
  • -piper proaspat macinat
  • -patrunjel verde, tocat marunt (pentru servit)

Mod de preparare

Caliti in untul si uleiul incins picioarele ciupercilor tocate marunt impreuna cu morcovul, pana se inmoaie.

Adaugati ciupercile, taiate felii groase de un deget si caliti in continuare inca 5-7 min sau pana ce sunt facute. La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Separat, incalziti laptele si adaugati branza taiata cubulete si parmezanul (optional).

Lasati sa fiarba cca 5 min sau pana ce branza este topita si sosul s-a ingrosat putin, amestecand continuu.

Turnati sosul peste ciuperci si lasati pe foc mic inca 2-3 min, cat sa se omogenizeze si sa se imprieteneasca aromele.

Serviti cat este cald, simplu sau ca garnitura, presarat cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate