Platou aperitiv cu vinete, dovlecei si ciuperci

Portii
4
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Platou aperitiv cu vinete, dovlecei si ciuperci

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 +1/2 vanata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 gogosar
  • 16 ciuperci
  • 200 gr branza topita
  • 1 lingura pasta de rosii/bulion
  • masline
  • rosii
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

Feliem foarte subtire (lucru care mie nu prea mi-a reusit) vanata si dovlecelul.

Dam morcovul prin razatoare. Tocam marunt ceapa si jumatatea de vanata.

Incingem grilul si frigem feliile de vanata si dovlecel pana capata acele dungi maronii, de la gratar. Daca nu aveti grill, merge si o tigaie normala, dar nu vor mai fi la fel de aspectuoase.

Le presaram cu sare si le lasam sa se raceasca.

Curatam ciupercile si punem palariile pe grill, le presaram cu sare si le lasam sa se coaca putin. Cand se inmoaie sunt gata. Le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim umplutura pentru vinete. Incingem o lingura de ulei si adaugam morcovul, ceapa, vanata si piciorusele de la ciuperci, toate tocate marunt (cu exceptia morcovului pe care-l dam prin razatoare). Cand devin sticloase, adaugam pasta de rosii si vreo 50 ml apa, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic pana scade tot lichidul.

Cu o lingurita, punem din acest amestec pe fiecare felie de vanata si rulam, apoi le asezam pe platou.

Taiem marunt gogosarul si-l adaugam peste branza (din greseala, in loc e branza de burduf-preferata alor mei, am inhatat din raft branza topita pentru feliat) . Adaugam usturoiul pisat. Condimentam cu sare si piper si amestecam.

Umplem 10 ciuperci cu acest amestec.
Cu o lingurita punem si pe feliile de dovlecel si le rulam.

Cateva ciuperci le-am lasat simple, pentru mofturosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Bucataras.RO

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii

Am preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute