Feliem foarte subtire (lucru care mie nu prea mi-a reusit) vanata si dovlecelul.
Dam morcovul prin razatoare. Tocam marunt ceapa si jumatatea de vanata.
Incingem grilul si frigem feliile de vanata si dovlecel pana capata acele dungi maronii, de la gratar. Daca nu aveti grill, merge si o tigaie normala, dar nu vor mai fi la fel de aspectuoase.
Le presaram cu sare si le lasam sa se raceasca.
Curatam ciupercile si punem palariile pe grill, le presaram cu sare si le lasam sa se coaca putin. Cand se inmoaie sunt gata. Le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim umplutura pentru vinete. Incingem o lingura de ulei si adaugam morcovul, ceapa, vanata si piciorusele de la ciuperci, toate tocate marunt (cu exceptia morcovului pe care-l dam prin razatoare). Cand devin sticloase, adaugam pasta de rosii si vreo 50 ml apa, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic pana scade tot lichidul.
Cu o lingurita, punem din acest amestec pe fiecare felie de vanata si rulam, apoi le asezam pe platou.
Taiem marunt gogosarul si-l adaugam peste branza (din greseala, in loc e branza de burduf-preferata alor mei, am inhatat din raft branza topita pentru feliat) . Adaugam usturoiul pisat. Condimentam cu sare si piper si amestecam.
Umplem 10 ciuperci cu acest amestec.
Cu o lingurita punem si pe feliile de dovlecel si le rulam.
Cateva ciuperci le-am lasat simple, pentru mofturosi.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii