Pizza de casa cu aluat subtire, dar pufos, salam rustic, rosioare cherry, ardei gras verde, sunca si ciuperci
Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu zaharul si putina faina.
Se adauga restul ingredientelor: ulei, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde.
Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.
De aceasta data, nu l-am mai lasat la crescut, ci l-am intins imediat. Am ales sa fac o pizza cu blat mai subtire, asa ca l-am intins mai mult, iar aluatul ramas l-am dat la frigider pentru alt preparat.
Intre timp, se preincalzeste cuptorul si, daca aveti ajutoare in bucatarie, se feliaza salamul, ciupercile, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.
Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 35 de minute sau pana se rumeneste, la foc mediu.
Timp total: aprox 50 min.
Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/pizza-summer.html
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii