Pizza de casa cu aluat subtire, dar pufos, salam rustic, rosioare cherry, ardei gras verde, sunca si ciuperci
Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu zaharul si putina faina.
Se adauga restul ingredientelor: ulei, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde.
Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.
De aceasta data, nu l-am mai lasat la crescut, ci l-am intins imediat. Am ales sa fac o pizza cu blat mai subtire, asa ca l-am intins mai mult, iar aluatul ramas l-am dat la frigider pentru alt preparat.
Intre timp, se preincalzeste cuptorul si, daca aveti ajutoare in bucatarie, se feliaza salamul, ciupercile, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.
Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 35 de minute sau pana se rumeneste, la foc mediu.
Timp total: aprox 50 min.
Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/pizza-summer.html
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatDelicioase pentru cei mici dar si pentru cei mari :) la micul dejun sau cand ai pofta de ceva bun!
Briose pufoaseCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii