Pilaf cu Dovleac sau Risotto Con la Zuccca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pilaf cu Dovleac sau Risotto Con la Zuccca

Ingrediente

  • 2 cani orez
  • 1 cana dovleac ras
  • o bucatica unt
  • jumatate pahar vin alb sau vin spumos
  • supa de zarzavat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline cateva linguri
  • o jumatate ceapa
  • parmezan optional
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Eu l-am servit langa pui la cuptor: wink: . Se pune untul impreuna cu uleiul intr-o cratita dupa care se adauga ceapa taiata marunt se caleste un pic si se adauga orezul se caleste si el pana absoarbe tot lichidul din cratita si se pune vinul.

Dupa ce sa evaporat alcoolul din vin se pune dovleacul se lasa la fiert impreuna si se completeaza din cand in cand dupa nevoie cu supa de zarzavat.

Eu am folosit apa calda si un pic de knorr se mesteca mai des cand este gata se pune o bucatica de untcat o nuca se mesteca, untul il face cremos si parmezan cui ii place. Se pune sare si piper dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc