Pilaf cu Cartofi (Reteta Bunicii Mele)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pilaf cu Cartofi (Reteta Bunicii Mele)

Ingrediente

  • 1 cana (250 ml) orez
  • 550 ml supa de carne (sau de zarzavat)
  • f500-600 gr cartofi cintariti cu coaja (3 cartofi) sare
  • boabe de piper
  • ulei

Mod de preparare

- Spalati orezul de 3 ori in apa rece si il scurgeti, trebuie sa piarda o mare parte din amidon.
- Curatati si spalati cartofii si ii taiati in felii cit mai subtiri puteti.
- Sarati moderat cartofii si orezul caci si supa este deja sarata.

- Ungeti fundul unei cratite (sau o tava) cu ulei si apoi asezati un strat de cartofi felii, presarati orezul intr-un strat gros cit stratul de cartofi pe toata suprafata cartofilor si apoi asezati un alt rind de cartofi si din nou orez si tot asa pina cind terminati toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Impreuna cu orezul adaugati si boabe de piper ici si colo.

- Incalziti supa si o varsati fierbinte peste straturile de cartofi si orez, trebuie sa acoperiti bine o idee peste nivelul cartofilor si al orezului. Oricum daca mai este nevoie de zeama, credeti intre timp ca a scazut prea mult si orezul nu este fiert puteti sa mai adaugati cu o lingura supa obligatoriu calda, insa nu cred ca este nevoie, eu nu am pus, orezul era deja umed (nu l-am scurs chiar de tot).

- Puneti in cuptorul deja incalzit si coaceti fara capac la foc mediu 190°c pina cind orezul si cartofii absorb toata supa, sunt fierte (am facut proba cu o scobitoare de frigaruie cu care am intepat pina la ultimul strat de pe fundul oalei si am observat ca erau copti cartofii). La suprafata cartofii trebuie sa rezulte putin prajiti, cu crusta (puteti sa puneti oala / tava) citeva minute (2-3) sub grill.
Lasati pilaful 5-10 minute sa se odihneasca inainte de a-l servi, se poate chiar pregati cu o zi inainte.

nota: eu am folosit supa de gaina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghetti Cacio e Pepe
4
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos