Pilaf cu Cartofi (Reteta Bunicii Mele)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pilaf cu Cartofi (Reteta Bunicii Mele)

Ingrediente

  • 1 cana (250 ml) orez
  • 550 ml supa de carne (sau de zarzavat)
  • f500-600 gr cartofi cintariti cu coaja (3 cartofi) sare
  • boabe de piper
  • ulei

Mod de preparare

- Spalati orezul de 3 ori in apa rece si il scurgeti, trebuie sa piarda o mare parte din amidon.
- Curatati si spalati cartofii si ii taiati in felii cit mai subtiri puteti.
- Sarati moderat cartofii si orezul caci si supa este deja sarata.

- Ungeti fundul unei cratite (sau o tava) cu ulei si apoi asezati un strat de cartofi felii, presarati orezul intr-un strat gros cit stratul de cartofi pe toata suprafata cartofilor si apoi asezati un alt rind de cartofi si din nou orez si tot asa pina cind terminati toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Impreuna cu orezul adaugati si boabe de piper ici si colo.

- Incalziti supa si o varsati fierbinte peste straturile de cartofi si orez, trebuie sa acoperiti bine o idee peste nivelul cartofilor si al orezului. Oricum daca mai este nevoie de zeama, credeti intre timp ca a scazut prea mult si orezul nu este fiert puteti sa mai adaugati cu o lingura supa obligatoriu calda, insa nu cred ca este nevoie, eu nu am pus, orezul era deja umed (nu l-am scurs chiar de tot).

- Puneti in cuptorul deja incalzit si coaceti fara capac la foc mediu 190°c pina cind orezul si cartofii absorb toata supa, sunt fierte (am facut proba cu o scobitoare de frigaruie cu care am intepat pina la ultimul strat de pe fundul oalei si am observat ca erau copti cartofii). La suprafata cartofii trebuie sa rezulte putin prajiti, cu crusta (puteti sa puneti oala / tava) citeva minute (2-3) sub grill.
Lasati pilaful 5-10 minute sa se odihneasca inainte de a-l servi, se poate chiar pregati cu o zi inainte.

nota: eu am folosit supa de gaina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie