Am curatat dovlecelul, l-am taiat in bucati mari si l-am oparit 3 min. In apa clocotita cu sare. Apoi l-am taiat bucati destul de mici. In tigaie am pus uleiul de masine, dovleceii si i-am sotat cateva minute, apoi am pus 1/2 de conserva de rosii tocate si 2 catei de usturoi pisati, sare si piper si putina apa.
Am lasat sosul la foc min vreo 10 minute. Pastele fierte le-am adaugat peste sos, apoi niste cascaval ras si busuioc proaspat. Simplu dar foarte gustos, dovleceii dau o nota de prospetime excelenta!
Se servesc calde, cu putin ulei de masline aromat deasupra.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii