Se taie dovleceii il lung felii subtiri, care se dau prin faina amestecata cu pesmet si apoi prin ou batut amestecat cu lapte, si se prajesc in ulei.
Se scot pe hartie de bucatarie sa absoarba uleiul in exces. Dupa care se aseaza intr-o tava un strat de dovlecei, unul de mozzarella si putin parmezan + foi de busuioc, se repeta aceeasi operatie pt stratul urmator, dar punand dovleceii in sens invers si tot asa pana cand terminam dovleceii sau dupa placere cate straturi vrem sa facem.
Deasupra se presara parmezan mai mult eu am pus si mozzarella. Se da la cuptor pt 30 min. Se lasa sa se raceasca 10 min inainte sa o taiem.
Delicioasa, e mai buna decat cea de vinete, dupa gustul meu.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii