Orezul va fi spalat in 2-3 ape reci spre a indeparta orice urma de amidon, dupa care 30 min se lasa la umflat in putina apa. Prunele afumate le spalam in apa calda si le tragem un clocot rapid si iute pana se umfla si isi revin la forma initiala.
Aurim ceapa si ardeiul gras in ulei la care punem doua linguri de miere de albini, sau ardem doua lingure de zahar si punem peste ceapa si ardei.
Orezul umflat, si prunele prefierte le asezam peste ceapa, turnam zeama de prune din cea care am clocotit prunele, dam cu sare si piper, si la focul cel mai mic lasam sa si faca de cap orezul nostru.
In momentul in care se apropie de suprafata orezul nostru il dam deoparte lasandui putina zeama sa se lafaie in voie.
Acoperit cu un capac dupa un sfert de ora se poate servi
La servire se alaturaverdeata, un laptar cu chisleag fece din zamnic, capacit cu un strat consistent de smantana grasa si untoasa
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii