Orezul va fi spalat in 2-3 ape reci spre a indeparta orice urma de amidon, dupa care 30 min se lasa la umflat in putina apa. Prunele afumate le spalam in apa calda si le tragem un clocot rapid si iute pana se umfla si isi revin la forma initiala.
Aurim ceapa si ardeiul gras in ulei la care punem doua linguri de miere de albini, sau ardem doua lingure de zahar si punem peste ceapa si ardei.
Orezul umflat, si prunele prefierte le asezam peste ceapa, turnam zeama de prune din cea care am clocotit prunele, dam cu sare si piper, si la focul cel mai mic lasam sa si faca de cap orezul nostru.
In momentul in care se apropie de suprafata orezul nostru il dam deoparte lasandui putina zeama sa se lafaie in voie.
Acoperit cu un capac dupa un sfert de ora se poate servi
La servire se alaturaverdeata, un laptar cu chisleag fece din zamnic, capacit cu un strat consistent de smantana grasa si untoasa
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii