Musaca de Morcovi cu Orez

Complexitate
redusa
Musaca de Morcovi cu Orez

Ingrediente

  • 500 gr morcovi
  • 200 gr ciuperci proaspete (sau conserva)
  • 100 ml ulei
  • 2 bucati ceapa
  • 200 gr orez
  • pesmet
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim pe un pic de ulei. Morcovii ii curatam, ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Curatam ciupercile si le feliem si le adaugam peste ceapa si le calim impreuna pan scade apa ce o lasa ciupercile apoi adaugam orezul spalat si le calim inca circa 2 minute amestecand mereu.

Turnam peste orez 200 ml apa si mestecam mai departe pana orezul fierbe cu apa existenta. Se condimenteaza cu sare si piper.

Dupa ce apa scade luam de pe foc orezul adaugam patrunjelul verde tocat. Dupa ce morovii au fiert ii scoatem separat si din zeama in care au fiert acestia punem peste orez circa 150 ml zeama.

Intr-un vas termorezistent (tava de copt) uns cu ulei si tapetat cu pesmet asezam un rand de morcovi fierti peste ei asezam compozitia de orez cu ciuperci si acoperim din nou cu rondelele de morcovi.

Dam vasul in cuptorul fierbinte, foc potrivit pentru 30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici