Mix de fasole batuta

Portii
4
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
redusa
Mix de fasole batuta

Ingrediente

  • 1cana cu fasole alba
  • 1cana cu fasole neagra
  • 500g ceapa
  • 2frunze de dafin
  • 2morcovi
  • 1ceasca ulei
  • 1capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1lingura bulion
  • malai

Mod de preparare

Fasolea curatata,spalata,se pune in doua vase la fiert iar cand a inceput sa clocoteasca,se adauga in fiecare vas cate 1/2lingurita bicarbonat si se lasa in continuare sa fiarba 10min
Dupa acest timp,se scurge apa,se clateste fasolea,se pune din nou la fiert tot in vase diferite si se adauga in fiecare cate 1ceapa curatata si taiata in sferturi,1morcov curatat si taiat rondele,1frunza de dafin,1/2lingurita sare si se lasa la fiert incet si cu capac.
Dupa ce au fiert foarte bine,se scurge fasolea,se scoate dafinul,se rastoarna in blender,se paseaza bine impreuna cu usturoiul impartit in doua,iar piureul obtinut se pune tot in vase diferite
Fiecare piure de fasole,se potriveste de gust cu sare si piper, apoi se freaca cu o lingura de lemn adaugand cate putin ulei (5linguri) apoi se lasa deoparte
In uleiul ramas se caleste ceapa ramasa tocata marunt,dupa ce s-a rumenit se adauga bulion,1ceasca mica cu apa,putina sare iar dupa ce a scazut se lasa deoparte si se pregateste mamaliga clasica
Pe farfurie in inelul de inox se pune un strat de mamaliga,apoi fasole neagra,fasolea alba,dupa nivelare se adauga ceapa prajita si alaturi acritura de sezon,muraturi,varza murata,pepene murat
Fasolea ramasa,cine doreste,se amesteca nu de tot,se ia cu lingura,se pune pe platou si alaturi paine prajita,este o alta forma de servire alaturi de salata de varza rosie.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Supa crema de legume cu parmezan
Bucataras.RO

Supa crema de legume cu parmezan

Supa crema de legume cu parmezan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola