Se curata urzicile si se spala in mai multe ape. Se oparesc urzicile in apa cu sare, se scot si se lasa sa se scurga. Oprim 300 ml de zeama de la urzici.
Punem jumatate din ulei intr-o tigaie la incins. Calim usturoiul tocat marunt in uleiul incins pana devine auriu, apoi il scoatem.
Tocam urzicile marunt impreuna cu usturoiul.
Peste uleiul din tigaie adaugam 2 linguri de faina si amestecam energic ca sa nu se prinda, apoi incorporam incet din deama de la urzici si amesteca pana obtinem un sos gros de consitenta la ciulama.
Adaugam urzicile si , condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Daca mancarea este prea groasa putem sa mai subtiem cu putina zeama de la urzici.
Alaturi pregatim o mamaliga dintr-o cana de malai, 3 cani de apa sis are. La final cand mamaliga e fiarta adaugam putin ulei si mestecam bine.
Se servesc urzicile pe pat de mamaliga alaturi de un ou prajit .
Pofta buna !
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorUn desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii