Urzicile se spala, cu grija, in mai multe ape, apoi se oparesc in apa clocotita. Se iau din apa, se scurg si se lasa sa se racoreasca.
Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se inabuse in ulei cu putina apa pana cand devine aurie, apoi se adauga urzicile tocate, o cana din zeama in care acestea au fost oparite, doua cani de apa si putina sare.
Dupa ce urzicile au fiert, intr-un castron se prepara un rantas, care sa fie de consistenta unui iaurt, dintr-o lingura de faina si doua linguri de malai, amestecate cu putina apa (cat sa devina lichide si omogene).
Aceasta compozitie se adauga peste urzici, mestecand continuu pana cand malaiul este fiert si mancarea se ingroasa. La final, se adauga usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat felii) si leusteanul.
Daca tineti post, mancarea se serveste ca atare, iar daca nu se poate servi cu un ou ochi moale si mamaliguta.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie este o delicioasa imbinare intre texturi si arome, care te va incanta...
Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaiePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii