Mancare de Mazare Verde

Complexitate
redusa
Mancare de Mazare Verde

Ingrediente

  • 1350 g mazare boabe proaspata
  • 6 morcovi mici (baby carrots) sau 3 morcovi mari
  • 2 fire de praz
  • 1 buc telina
  • 1 buc sfecla
  • 4 linguri faina de mei
  • 450 g suc de rosii
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita curry
  • Sare roz de Himalaya
  • 2 legaturi marar
  • 1 ceasca ulei nerafinat

Mod de preparare

Mazarea este o delicatesa a carei origine se pare ca ar fi pe teritoriul Chinei, unde era cunoscuta inca de acum 4000 de ani. In Europa a ajuns acum 2000 de ani iar in timpul evului mediu era consderata o delicatesa la ospaturile regale.

Micul bob de mazare verde are o multime de proprietati terapeutice, contine proteine, vitamina a, niacina, acid ascorbic, tiamina si minerale cum ar fi: potasiu, fier si zinc.
In continuare va prezint reteta mea de mancare de mazare verde. Este o reteta savuroasa, pe care o puteti servi ca fel de mancare vegetarian, de post sau ca si garnitura.

Am folosit mazare proaspata, din 3-4 kg de pastai au rezultat 1, 35 kg de boabe.

Taiem rondele prazul si morcovii, sotam prazul 4 minute si apoi adaugam morcovii si continuam sotarea inca 4 minute, la temperatura medie.

Daca nu va place prazul puteti folosi orice fel de ceapa, alba sau rosie. Eu prefer sa inlocuiesc ceapa cu prazul pentru ca da o dulceata mai puternica mancarii.

Taiem telina si sfecla in cubulete mici si adaugam peste praz si morcovi, calindu-le si pe acestea inca 5 minute. Asezonam cu turmeric, curry si sare.

Adaugam mazarea si apa calda, cat sa acopere legumele din cratita. Fierbem la temperatura medie timp de 10 minute.

Facem un sos din faina de mei si sucul de rosii, il adaugam in cratita si amestecam bine. Lasam sa fiarba 2-3 clocote, asezonam cu sare, presaram mararul tocat marunt si reteta este gata.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Bulzul Godina
Bucataras.RO

Bulzul Godina

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in...

Bulzul Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!