Mancare de Mazare Verde

Complexitate
redusa
Mancare de Mazare Verde

Ingrediente

  • 1350 g mazare boabe proaspata
  • 6 morcovi mici (baby carrots) sau 3 morcovi mari
  • 2 fire de praz
  • 1 buc telina
  • 1 buc sfecla
  • 4 linguri faina de mei
  • 450 g suc de rosii
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita curry
  • Sare roz de Himalaya
  • 2 legaturi marar
  • 1 ceasca ulei nerafinat

Mod de preparare

Mazarea este o delicatesa a carei origine se pare ca ar fi pe teritoriul Chinei, unde era cunoscuta inca de acum 4000 de ani. In Europa a ajuns acum 2000 de ani iar in timpul evului mediu era consderata o delicatesa la ospaturile regale.

Micul bob de mazare verde are o multime de proprietati terapeutice, contine proteine, vitamina a, niacina, acid ascorbic, tiamina si minerale cum ar fi: potasiu, fier si zinc.
In continuare va prezint reteta mea de mancare de mazare verde. Este o reteta savuroasa, pe care o puteti servi ca fel de mancare vegetarian, de post sau ca si garnitura.

Am folosit mazare proaspata, din 3-4 kg de pastai au rezultat 1, 35 kg de boabe.

Taiem rondele prazul si morcovii, sotam prazul 4 minute si apoi adaugam morcovii si continuam sotarea inca 4 minute, la temperatura medie.

Daca nu va place prazul puteti folosi orice fel de ceapa, alba sau rosie. Eu prefer sa inlocuiesc ceapa cu prazul pentru ca da o dulceata mai puternica mancarii.

Taiem telina si sfecla in cubulete mici si adaugam peste praz si morcovi, calindu-le si pe acestea inca 5 minute. Asezonam cu turmeric, curry si sare.

Adaugam mazarea si apa calda, cat sa acopere legumele din cratita. Fierbem la temperatura medie timp de 10 minute.

Facem un sos din faina de mei si sucul de rosii, il adaugam in cratita si amestecam bine. Lasam sa fiarba 2-3 clocote, asezonam cu sare, presaram mararul tocat marunt si reteta este gata.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia