Mancare de cartofi cu sos de vinete si rosii

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de cartofi cu sos de vinete si rosii

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 1,5 kg cartofi albi noi
  • 4 roșii
  • 2 cepe verzi
  • 3, 4 fire de cimbru
  • Ulei
  • 2 ouă
  • 4 căței de usturoi
  • 200 de ml smantana pentru gatit
  • 100 de grame emmenthaler
  • Sare, piper
  • 2 linguri de sos de ardei picant
  • O priză zahăr
  • Unt
  • Oregano uscat

Mod de preparare

Această mâncare e o improvizație proprie și nu o să vă vină să credeți ce bună este, perfectă pentru acest anotimp!
Mai întâi despicam vinetele în două, facem niște incizii pe lungime, le împănam cu căței de usturoi, le ungem bine cu ulei , le asezonam și le coacem 30 de minute, la 230 de grade Celsius, în cuptorul preincalzit, până ce pulpa lor se înmoaie.
Separat, fierbem cartofii întregi cca. 20 de minute, îi curatam și îi feliem bucăți mai mici.
Într-o tigaie antiaderenta, încingem puțin ulei, calim cele două cepe verzi tocate cca. 5 minute, adăugăm sare, piper, sosul de ardei, pulpa de vinete coapte tocată. In compoziția rezultată, punem doua ouă, cașcaval tocat marunt, câteva frunze de cimbru, amestecăm bine, mai asezonam dacă e cazul.
Intr-un recipient potrivit, uns cu unt, așezăm un strat de cartofi, asezonam, punem câteva bucăți de unt, apoi sosul de vinete, la final, roșiile feliate rondele, asezonam, adăugăm praful de zahăr, puțin ulei, câteva fire de cimbru, oregano uscat și coacem totul la temperatura medie, cca. 30 de minute.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie