Această mâncare e o improvizație proprie și nu o să vă vină să credeți ce bună este, perfectă pentru acest anotimp!
Mai întâi despicam vinetele în două, facem niște incizii pe lungime, le împănam cu căței de usturoi, le ungem bine cu ulei , le asezonam și le coacem 30 de minute, la 230 de grade Celsius, în cuptorul preincalzit, până ce pulpa lor se înmoaie.
Separat, fierbem cartofii întregi cca. 20 de minute, îi curatam și îi feliem bucăți mai mici.
Într-o tigaie antiaderenta, încingem puțin ulei, calim cele două cepe verzi tocate cca. 5 minute, adăugăm sare, piper, sosul de ardei, pulpa de vinete coapte tocată. In compoziția rezultată, punem doua ouă, cașcaval tocat marunt, câteva frunze de cimbru, amestecăm bine, mai asezonam dacă e cazul.
Intr-un recipient potrivit, uns cu unt, așezăm un strat de cartofi, asezonam, punem câteva bucăți de unt, apoi sosul de vinete, la final, roșiile feliate rondele, asezonam, adăugăm praful de zahăr, puțin ulei, câteva fire de cimbru, oregano uscat și coacem totul la temperatura medie, cca. 30 de minute.
Poftă bună!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii