Mancare de cartofi cu sos de vinete si rosii

Postat pe: 20-07-2017
(0)

Ingrediente

2 vinete medii
1,5 kg cartofi albi noi
4 roșii
2 cepe verzi
3, 4 fire de cimbru
Ulei
2 ouă
4 căței de usturoi
200 de ml smantana pentru gatit
100 de grame emmenthaler
Sare, piper
2 linguri de sos de ardei picant
O priză zahăr
Unt
Oregano uscat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

6 portii
Această mâncare e o improvizație proprie și nu o să vă vină să credeți ce bună este, perfectă pentru acest anotimp!
Mai întâi despicam vinetele în două, facem niște incizii pe lungime, le împănam cu căței de usturoi, le ungem bine cu ulei , le asezonam și le coacem 30 de minute, la 230 de grade Celsius, în cuptorul preincalzit, până ce pulpa lor se înmoaie.
Separat, fierbem cartofii întregi cca. 20 de minute, îi curatam și îi feliem bucăți mai mici.
Într-o tigaie antiaderenta, încingem puțin ulei, calim cele două cepe verzi tocate cca. 5 minute, adăugăm sare, piper, sosul de ardei, pulpa de vinete coapte tocată. In compoziția rezultată, punem doua ouă, cașcaval tocat marunt, câteva frunze de cimbru, amestecăm bine, mai asezonam dacă e cazul.
Intr-un recipient potrivit, uns cu unt, așezăm un strat de cartofi, asezonam, punem câteva bucăți de unt, apoi sosul de vinete, la final, roșiile feliate rondele, asezonam, adăugăm praful de zahăr, puțin ulei, câteva fire de cimbru, oregano uscat și coacem totul la temperatura medie, cca. 30 de minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancare de cartofi cu sos de vinete si rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancare de cartofi cu sos de vinete si rosii