Mancare de Bame

Complexitate
redusa
Mancare de Bame

Ingrediente

  • 900 g bame congelate
  • 4 cepe albe mari (eu am folosit ceapa alba noua)
  • 4 capatani de usturoi
  • 5 ardei capia
  • 5 morcovi mici (baby carot) sau 2 morcovi mari
  • 450 g rosii taiate bucati
  • Sare roz de Himalaya
  • dupa gust
  • Boia de ardei iute afumata
  • dupa gust
  • 1 legatura mare de patrunjel

Mod de preparare

Va recomand o reteta rapida si gustoasa, din bame, o leguma putin utilizata in bucataria noastra desi are un important aport nutritiv si un gust specific.

Punem bamele la fiert intr-o oala cu apa (apa doar cat sa acopere bamele) si 2 lingurite de sare si le fierbem la temperatura medie timp de 15 de minute.

Taiem ceapa fideluta si usturoiul in bucatele mici si le punem la sotat (5-7 minute la tempesaruta medie) cu o ceasca de ulei (ideal este cel preset la rece.

Adaugam ardeii capia taiati ronele subtiri si continuam sotarea inca 5 minute.

Apoi adaugam morcovii rasi pe razatoarea fina si rosiile taiete bucati si mai sotam timp de 5 minute.

Turnam bamele cu zeama in care au fiert peste legumele sotate, adaugam patrunjelul si ccontinuam fierberea inca 5 minute.

Este o reteta rapida si gustoasa.

Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate