Ludaie la Cuptor

Complexitate
redusa
Ludaie la Cuptor

Ingrediente

    Mod de preparare

    Taiem ludaia pe jumate, scoatem samburii si il portionam in bucati potrivite.

    Incalzim cuptorul in prealabil timp de 15 minute la foc mare. In tava punem folie de alumniu (cu partea stralucitoare inspre tava), si peste asezam bucatile de ludaie. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 60 minute (la mine a durat 120 min, caci am copt 2 tavi) sau mai usor... Lasam la copt pana furculita intra usor in bucata de bostan.

    Cand e copt, scoatem din cuptor bucatile de ludaie si putem servi dupa preferinta fiecaruia, fie presarat cu sare, fie presarat cu zahar sau simple. (eu le prefer cu sare)

    Ingrediente putine si totusi obtinem un produs finit de nota 10 (asta in cazul in care sunteti fani bostani).

    Pentru cei care nu stiu Ludaia = Bostan - este un regionalism folosit prin partile Binsului (Beius ).

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide
    Friptura De Miel

    Friptura De Miel

    Friptura De Miel
    Drob de Miel

    Drob de Miel

    Drob de Miel
    Cele mai apreciate rețete
    Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
    1
    Dulciuri

    Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

    Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
    Tartiflette- specialitate Savoyarda
    4
    Mancaruri cu carne

    Tartiflette- specialitate Savoyarda

    Tartiflette- specialitate Savoyarda
    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
    5
    Dulciuri

    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

    Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
    Parteneri
    Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa
    Bucataras.RO

    Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

    Aceasta este pasca cu branza ce am facut-o anul acesta de Paste. M-am gandit sa nu mai fac cu aluat de cozonac ci cu un aluat...

    Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa
    Cozonac pufos cu aluat oparit
    Culinar.RO

    Cozonac pufos cu aluat oparit

    Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

    Cozonac pufos cu aluat oparit
    Pasca traditionala
    Gustos.RO

    Pasca traditionala

    Pasca traditionala