Ludaie la Cuptor

Complexitate
redusa
Ludaie la Cuptor

Ingrediente

    Mod de preparare

    Taiem ludaia pe jumate, scoatem samburii si il portionam in bucati potrivite.

    Incalzim cuptorul in prealabil timp de 15 minute la foc mare. In tava punem folie de alumniu (cu partea stralucitoare inspre tava), si peste asezam bucatile de ludaie. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 60 minute (la mine a durat 120 min, caci am copt 2 tavi) sau mai usor... Lasam la copt pana furculita intra usor in bucata de bostan.

    Cand e copt, scoatem din cuptor bucatile de ludaie si putem servi dupa preferinta fiecaruia, fie presarat cu sare, fie presarat cu zahar sau simple. (eu le prefer cu sare)

    Ingrediente putine si totusi obtinem un produs finit de nota 10 (asta in cazul in care sunteti fani bostani).

    Pentru cei care nu stiu Ludaia = Bostan - este un regionalism folosit prin partile Binsului (Beius ).

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

    Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

    Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
    Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

    Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

    Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
    Prajitura cu foi si gem de prune

    Prajitura cu foi si gem de prune

    Prajitura cu foi si gem de prune
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura cu foi si gem de prune
    1
    Dulciuri

    Prajitura cu foi si gem de prune

    Prajitura cu foi si gem de prune
    Reţetă de preparare a papanaşilor
    2
    Romania

    Reţetă de preparare a papanaşilor

    Reţetă de preparare a papanaşilor
    Prajitura cu ciocolata si cocos
    3
    Dulciuri

    Prajitura cu ciocolata si cocos

    Prajitura cu ciocolata si cocos
    Prajitura Fanta
    4
    Romania

    Prajitura Fanta

    Prajitura Fanta
    Prajitura Tosca
    5
    Dulciuri

    Prajitura Tosca

    Prajitura Tosca