Taiem ludaia pe jumate, scoatem samburii si il portionam in bucati potrivite.
Incalzim cuptorul in prealabil timp de 15 minute la foc mare. In tava punem folie de alumniu (cu partea stralucitoare inspre tava), si peste asezam bucatile de ludaie. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 60 minute (la mine a durat 120 min, caci am copt 2 tavi) sau mai usor... Lasam la copt pana furculita intra usor in bucata de bostan.
Cand e copt, scoatem din cuptor bucatile de ludaie si putem servi dupa preferinta fiecaruia, fie presarat cu sare, fie presarat cu zahar sau simple. (eu le prefer cu sare)
Ingrediente putine si totusi obtinem un produs finit de nota 10 (asta in cazul in care sunteti fani bostani).
Pentru cei care nu stiu Ludaia = Bostan - este un regionalism folosit prin partile Binsului (Beius ).
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii