Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante.
Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja incinsa, de preferat sa fie wok, adaugam cubuletul de unt, iar cand acesta s-a topit, punem legumele pe rand (curatate, spalate si taiate julienne aproximativ egale toate).
Prima data, punem morcovul, il gatim la foc iute cateva minute, pe urma adaugam ardeiul, il gatim si pe acesta cateva minute la foc iute pana se inmoaie, amestecand usor cu ajutorul tigaii, saltand-o in sus.
Urmeaza ceapa, lasam la fel cateva minute si la final, adaugam dovlecelul si vanata si se continua gatirea tot la foc iute, amestecand din cand in cand, pentru a impiedica arderea.
Cand legumele sunt uniform gatite si raman "caramelizate", adaugam sosul de soia (dupa gust), nu este necesar sa adaugam sare, deoarece are sosul de soia.
Mai lasam circa un minut pentru ca sosul sa ajunga la temperatura legumelor, dam tigaia deoparte si presaram deasupra semintele de susan prajite.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii