Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante.
Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja incinsa, de preferat sa fie wok, adaugam cubuletul de unt, iar cand acesta s-a topit, punem legumele pe rand (curatate, spalate si taiate julienne aproximativ egale toate).
Prima data, punem morcovul, il gatim la foc iute cateva minute, pe urma adaugam ardeiul, il gatim si pe acesta cateva minute la foc iute pana se inmoaie, amestecand usor cu ajutorul tigaii, saltand-o in sus.
Urmeaza ceapa, lasam la fel cateva minute si la final, adaugam dovlecelul si vanata si se continua gatirea tot la foc iute, amestecand din cand in cand, pentru a impiedica arderea.
Cand legumele sunt uniform gatite si raman "caramelizate", adaugam sosul de soia (dupa gust), nu este necesar sa adaugam sare, deoarece are sosul de soia.
Mai lasam circa un minut pentru ca sosul sa ajunga la temperatura legumelor, dam tigaia deoparte si presaram deasupra semintele de susan prajite.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosImi place sa ma joc cu aluaturile, clar! Asa ca incerc orice combinatie, atat la paine cat si la placinte sau altele. De...
Chifle cu unt si seminte de susanO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii