Legume de toamna sub capac de orez

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
medie
Legume de toamna sub capac de orez

Ingrediente

  • 5 cartofi roșii
  • 2 cepe roșii
  • 1 morcov
  • 2 ardei iuți
  • 3 gogoșari mici
  • 1 ardei roșu gras mic
  • 1 sfeclă roșie
  • 1 gutuie
  • 2 capatani usturoi
  • 400 grame roșii tocate, la cutie sau proaspete
  • 1 legătură marar
  • Sare, piper, ulei
  • Legume deshidratate amestec
  • Salvie, rozmarin, cimbru uscat
  • 1 cană orez cu bob rotund
  • 150 de grame cașcaval
  • 2 ouă
  • unt
  • Smantana grasă fermentata

Mod de preparare

Ideea acestei mâncăruri, improvizație proprie, mi-a venit având câteva legume prin casă și rezultatul a fost peste așteptări ...Așa că rețeta merită încercată!
Pentru început, decojim legumele, morcovii îi tocam rondele subțiri, sfecla, cartofii, ceapa, julien , felii la fel de subțiri, ca să se coacă mai repede, capatanile de usturoi le tăiem la capete și le lăsăm întregi, gutuia o tăiem felii subtiri, ca pe o portocală.
Toate legumele le "masam" bine cu ulei, le asezonam, adăugăm ierburile indicate, 1/2 legatura marar tocat , zarzavat deshidratat, le coacem mai întâi acoperit , în cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, cca. o oră sau mai mult, până se coc . Le mai întoarcem din când în când, ca să fie coapte.
După acest interval, adăugăm roșiile, le mai lăsăm 10 minute .
În timpul în care se fac legumele, fierbem orezul 20 de minute, îl strecuram, apoi îl amestecăm cu 1/2 legatura marar tocat, ouăle , cascavalul, sare, piper, puțin unt.
Așezăm orezul peste legumele coapte, nu înainte de a stoarce usturoiul , indepartand cojile, îl mai lăsăm 15 minute în cuptor ca să prindă o crusta.
Servim această mâncare gustoasă și sănătoasă de toamnă cu smantana din belșug!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Tarta floare cu ciuperci
Bucataras.RO

Tarta floare cu ciuperci

Pe ultima suta de metri de post, vin cu o reteta de tarta cu ciuperci tare gustoasa. Numai buna de pregatit pentru masa de...

Tarta floare cu ciuperci
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola