Legume de toamna sub capac de orez

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
medie
Legume de toamna sub capac de orez

Ingrediente

  • 5 cartofi roșii
  • 2 cepe roșii
  • 1 morcov
  • 2 ardei iuți
  • 3 gogoșari mici
  • 1 ardei roșu gras mic
  • 1 sfeclă roșie
  • 1 gutuie
  • 2 capatani usturoi
  • 400 grame roșii tocate, la cutie sau proaspete
  • 1 legătură marar
  • Sare, piper, ulei
  • Legume deshidratate amestec
  • Salvie, rozmarin, cimbru uscat
  • 1 cană orez cu bob rotund
  • 150 de grame cașcaval
  • 2 ouă
  • unt
  • Smantana grasă fermentata

Mod de preparare

Ideea acestei mâncăruri, improvizație proprie, mi-a venit având câteva legume prin casă și rezultatul a fost peste așteptări ...Așa că rețeta merită încercată!
Pentru început, decojim legumele, morcovii îi tocam rondele subțiri, sfecla, cartofii, ceapa, julien , felii la fel de subțiri, ca să se coacă mai repede, capatanile de usturoi le tăiem la capete și le lăsăm întregi, gutuia o tăiem felii subtiri, ca pe o portocală.
Toate legumele le "masam" bine cu ulei, le asezonam, adăugăm ierburile indicate, 1/2 legatura marar tocat , zarzavat deshidratat, le coacem mai întâi acoperit , în cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, cca. o oră sau mai mult, până se coc . Le mai întoarcem din când în când, ca să fie coapte.
După acest interval, adăugăm roșiile, le mai lăsăm 10 minute .
În timpul în care se fac legumele, fierbem orezul 20 de minute, îl strecuram, apoi îl amestecăm cu 1/2 legatura marar tocat, ouăle , cascavalul, sare, piper, puțin unt.
Așezăm orezul peste legumele coapte, nu înainte de a stoarce usturoiul , indepartand cojile, îl mai lăsăm 15 minute în cuptor ca să prindă o crusta.
Servim această mâncare gustoasă și sănătoasă de toamnă cu smantana din belșug!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia