Iahnie de naut

Complexitate
medie
Iahnie de naut

Ingrediente

  • 500g naut
  • 350 g rosii in bullion taiate marunt
  • 1 lingura bullion
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 frunze dafin
  • rozmarin,
  • piper boabe si macinat
  • sare, patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune la inmuiat in apa nautul cel putin 12 ore. Se scurge si se pune la fiert cu o frunza de dafin, doua linguri ulei, un catel de usturoi , rozmarin, sare si boabe de piper timp de o ora.

Se poate folosi si naut din conserva care nu mai necesita fierbere.

Un morcov se rade iar calalalt se taie bastonase,se taie ceapa marunt, si se calesc in doua linguri de ulei adaugand 100 ml apa sau supa de legume. Se lasa pe foc cca 4-5 min, apoi adaugam bulionul desfacut intr-o canita cu apa calda,adaugam sare si piper macinat dupa gust si mai lasam la foc inca 5 min.

Nautul fiert si scurs de apa se amesteca cu sosul , o frunza de dafin se presara patrunjel si se da la cuptor timp de 30 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Mini checuri din carne cu mozzarella
Bucataras.RO

Mini checuri din carne cu mozzarella

Aceste mini checuri se fac repede, repede si la fel de repede dispar de pe farfurie! Dar ne-au placut mult si pregatesc...

Mini checuri din carne cu mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola