Iahnie de naut

Complexitate
medie
Iahnie de naut

Ingrediente

  • 500g naut
  • 350 g rosii in bullion taiate marunt
  • 1 lingura bullion
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 frunze dafin
  • rozmarin,
  • piper boabe si macinat
  • sare, patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune la inmuiat in apa nautul cel putin 12 ore. Se scurge si se pune la fiert cu o frunza de dafin, doua linguri ulei, un catel de usturoi , rozmarin, sare si boabe de piper timp de o ora.

Se poate folosi si naut din conserva care nu mai necesita fierbere.

Un morcov se rade iar calalalt se taie bastonase,se taie ceapa marunt, si se calesc in doua linguri de ulei adaugand 100 ml apa sau supa de legume. Se lasa pe foc cca 4-5 min, apoi adaugam bulionul desfacut intr-o canita cu apa calda,adaugam sare si piper macinat dupa gust si mai lasam la foc inca 5 min.

Nautul fiert si scurs de apa se amesteca cu sosul , o frunza de dafin se presara patrunjel si se da la cuptor timp de 30 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici