Gratin de Broccoli cu Telina si Cartofi

Complexitate
redusa
Gratin de Broccoli cu Telina si Cartofi

Ingrediente

  • 2 capatani de broccoli ceva mai micute
  • 1 bucata telina mijlocie ca marime
  • 2 cartofi
  • pesmet dupa dorinta
  • parmesan/peccorino
  • 7o gr unt
  • 4-5 linguri de smantana
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi (optional)

Mod de preparare

Se spala si se curata de coaja cartofii si telina dupa care se taie bucatele si se fierb in apa cu sare, impreuna. Intre timp se spala, se desparte in buchetele broccoli si se pune la fiert pentru 3 minute in apa sarata, clocotita. Dupa aceia se scot, se trec prin jetul de apa rece pentru a opri procesul de fierbere si ii lasam in strecuratoare.

Luam un vas termorezistent, ungem cu unt si apoi presaram din belsug niste pesmet. Punem deoparte si incercam cartofi si telina. Daca sant fierti, strecuram de apa in care au fost. Amestecam cu usturoi pisat marunt (daca folosim) si punem o jumatate din cantitate in vasul cu pesmet.

Presaram putin parmesan si apoi asezam deasupra buchetelele de broccoli (jumatate de cantitate), apoi punem cateva cubulete de unt printre si acoperim iar cu cartofi (a doua jumatate) si broccoli din nou, iarasi cateva cubulete de unt, parmesan ras si pesmet din belsug (totul in straturi), sa acoperim bine totul.

Presaram iarasi putin parmesan si deasupra punem cateva linguri de smantana si dam la cuptor, la temperatra mare pana prinde o crusta usor aurie. Se serveste caldut, simplu sau ca si garnitura la carne rasol

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada de Biscuiti (de Post)
1
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Curcan la  cuptor  cu  busuioc si rozmarin
Bucataras.RO

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola