Se taie varza bucatele (sa se marunteasca cat de cat), fara cotor. Se pune putin ulei intr-o oala mare, si se adauga varza, si ceapa taiata cubulete. Se adauga sare si piper, si se amesteca bine continutul. Se pune la foc cu capac, si se amesteca din cand in cand continutul cu lingura de lemn, pana cand varza devine umeda si incepe sa lase apa. Se taie salata, si se adauga pe cand varza a scazut in volum cu o treime. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lipseasca de fundul oalei.
Pe cand volumul continutului scade sub jumatate din cel initial, se gusta si se ajusteaza cu condimente dupa gust - sare, piper, cimbru.
Nu este necesar sa adaugati apa, deoarece varza alba are destula apa in continut. Daca se aduna prea mult lichid in oala, trebuie scos capacul din cand in cand, ca sa se poata evapora din continut.
Varza scade mult peste jumate din volumul initial, deci nu va sfiiti sa puneti cantitati mari; cat sa puteti amesteca fara sa se verse.
Continutul final poate fi pus in bocane, si servit in alte dati, deoarece se pastreaza la rece si nu-si pierde proprietatile si aroma in timp.
Se poate manca sec, sau cu carne de porc (desi retata bazata pe carne de porc include carnea in modul de preparere, pentru imprastierea aromei de carne).
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii