Se taie varza bucatele (sa se marunteasca cat de cat), fara cotor. Se pune putin ulei intr-o oala mare, si se adauga varza, si ceapa taiata cubulete. Se adauga sare si piper, si se amesteca bine continutul. Se pune la foc cu capac, si se amesteca din cand in cand continutul cu lingura de lemn, pana cand varza devine umeda si incepe sa lase apa. Se taie salata, si se adauga pe cand varza a scazut in volum cu o treime. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lipseasca de fundul oalei.
Pe cand volumul continutului scade sub jumatate din cel initial, se gusta si se ajusteaza cu condimente dupa gust - sare, piper, cimbru.
Nu este necesar sa adaugati apa, deoarece varza alba are destula apa in continut. Daca se aduna prea mult lichid in oala, trebuie scos capacul din cand in cand, ca sa se poata evapora din continut.
Varza scade mult peste jumate din volumul initial, deci nu va sfiiti sa puneti cantitati mari; cat sa puteti amesteca fara sa se verse.
Continutul final poate fi pus in bocane, si servit in alte dati, deoarece se pastreaza la rece si nu-si pierde proprietatile si aroma in timp.
Se poate manca sec, sau cu carne de porc (desi retata bazata pe carne de porc include carnea in modul de preparere, pentru imprastierea aromei de carne).
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.
Cheesecake cu afine - cremos si racoritorSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii