Se taie varza bucatele (sa se marunteasca cat de cat), fara cotor. Se pune putin ulei intr-o oala mare, si se adauga varza, si ceapa taiata cubulete. Se adauga sare si piper, si se amesteca bine continutul. Se pune la foc cu capac, si se amesteca din cand in cand continutul cu lingura de lemn, pana cand varza devine umeda si incepe sa lase apa. Se taie salata, si se adauga pe cand varza a scazut in volum cu o treime. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lipseasca de fundul oalei.
Pe cand volumul continutului scade sub jumatate din cel initial, se gusta si se ajusteaza cu condimente dupa gust - sare, piper, cimbru.
Nu este necesar sa adaugati apa, deoarece varza alba are destula apa in continut. Daca se aduna prea mult lichid in oala, trebuie scos capacul din cand in cand, ca sa se poata evapora din continut.
Varza scade mult peste jumate din volumul initial, deci nu va sfiiti sa puneti cantitati mari; cat sa puteti amesteca fara sa se verse.
Continutul final poate fi pus in bocane, si servit in alte dati, deoarece se pastreaza la rece si nu-si pierde proprietatile si aroma in timp.
Se poate manca sec, sau cu carne de porc (desi retata bazata pe carne de porc include carnea in modul de preparere, pentru imprastierea aromei de carne).
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii