Lintea se pune in apa rece pt. 2 ore. Se fierbe apoi in alta apa, cu sare. Apa sa treaca doar cu putin peste linte. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Cand este aproape rece se pune si painea in acelasi vas, ca sa se inmoaie. Intre timp se fierb morcovii si cartofii in apa cu sre, Se caleste ceapa care a fost tocata marunt in 1/2 cantitate de ulei. Se scurg de apa morcovii si cartofii si se pun peste linte, impreuna cu ceapa, verdeata si sare si pier dupa gust. Se mixeaza totul si se toarna in forma de cozonac unsa cu ulei. Se coace cca 20' in cuptorul peincalzit.
Poti proceda la fel inlocuind lintea cu 500g fasole uscata.
Se taie rece si se serveste cu muratura sau salata.
Daca raman bucatele de morcov nemixate lasa-le caci arata f. bine.
Data viitoare voi pune fasii de morcov fiert, de castraveti acri, masline fara samburi si ardei gras rosu si galben.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaO salată caldă cu câteva ingrediente simple și bune reprezintă o alegere gustoasă pentru fiecare zi. Această...
Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasăCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii