Curatati dovleceii de coaja.
Taiati-i in bastonase cu lungimea de aproximativ 12- 14 cm si grosimea de cca 1- 1, 5 cm.
Sarati-i si lasati 15 min in asteptare, cat sa-si lase zeama.
Scurgeti si stergeti cu servetele absorbante.
Faceti intr-un bol un amestec din pesmet si telemeaua bine zdrobita, care sa aiba un aspect ca de firimituri.
Separat, bateti bine iaurtul, uleiul, mararul verde (optional).
Treceti bastonasele de dovlecei, intai prin amestecul cu iaurt, apoi prin cel cu pesmet, astfel incat acestea sa fie “ imbracate “ intr-un strat gros si pe toate fetele.
Asezati-le usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25 min, la 190 grade sau pana ce dovlecelul este facut si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.
Serviti cat sunt calzi, simpli sau alaturand un sos cu iaurt / smantana sau branza.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii