Dovlecei la Cuptor

Complexitate
redusa
Dovlecei la Cuptor

Ingrediente

  • -1 kg dovlecei tineri
  • -sare
  • -pesmet
  • -100 g branza telemea mai uscata si rasa
  • -250 ml iaurt
  • -50 ml ulei de masline
  • -marar verde, tocat marunt, optional

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja.
Taiati-i in bastonase cu lungimea de aproximativ 12- 14 cm si grosimea de cca 1- 1, 5 cm.
Sarati-i si lasati 15 min in asteptare, cat sa-si lase zeama.
Scurgeti si stergeti cu servetele absorbante.

Faceti intr-un bol un amestec din pesmet si telemeaua bine zdrobita, care sa aiba un aspect ca de firimituri.

Separat, bateti bine iaurtul, uleiul, mararul verde (optional).
Treceti bastonasele de dovlecei, intai prin amestecul cu iaurt, apoi prin cel cu pesmet, astfel incat acestea sa fie “ imbracate “ intr-un strat gros si pe toate fetele.
Asezati-le usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 25 min, la 190 grade sau pana ce dovlecelul este facut si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cat sunt calzi, simpli sau alaturand un sos cu iaurt / smantana sau branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici