Curatati dovleceii de coaja.
Taiati-i in bastonase cu lungimea de aproximativ 12- 14 cm si grosimea de cca 1- 1, 5 cm.
Sarati-i si lasati 15 min in asteptare, cat sa-si lase zeama.
Scurgeti si stergeti cu servetele absorbante.
Faceti intr-un bol un amestec din pesmet si telemeaua bine zdrobita, care sa aiba un aspect ca de firimituri.
Separat, bateti bine iaurtul, uleiul, mararul verde (optional).
Treceti bastonasele de dovlecei, intai prin amestecul cu iaurt, apoi prin cel cu pesmet, astfel incat acestea sa fie “ imbracate “ intr-un strat gros si pe toate fetele.
Asezati-le usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25 min, la 190 grade sau pana ce dovlecelul este facut si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.
Serviti cat sunt calzi, simpli sau alaturand un sos cu iaurt / smantana sau branza.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm pornit de la a face orez cu maruntaie de pui, dar la final a rezultat fasole verde. Au taiat socri mei cativa pui la tara...
Mancare de fasole verde cu maruntaie de puiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii