Se pune un vas cu 500 ml de apa si un varf de cutit de sare la fiert! Se taie dovleceii in cuburi de 3-4 cm.
Cand apa a dat in clocote se adauga dovleceii si se lasa 3-4 minute in apa clocotita, apoi se scot si se pun la scurs!
Se taie rosiile la fel in cuburi mai marisoare (2-3 cm). Cand ati terminat cu aceste operatiuni tocati o ceapa rosie, nu foarte mare (daca nu aveti ceapa rosie puteti pune de care aveti) , pe care o caliti in 2 lg ulei.
Cand ceapa s-a calit un pic adaugati dovleceii si rosiile si le acoperiti cu un capac! Dupa ce s-au calit un pic adaugati 100ml de apa si sare piper dupa gust! Lasati totul la foc potrivit tmp de 10 min.
Adaugati o lingura cu varf de cus-cus fin amestecati bine, lasati sa stea pe foc inca doua minute apoi opriti focul! la sfarsit puteti adauga marar daca va place!
Se poate servi ca atare dar o puteti servi cu succes ca garnitura la fripturi!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBun, bun de tot! Asta daca va plac ciupercile, desigur!
Tocanita de pleurotus cu nautSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii