Dovlecei cu Rosii si Cus-cus

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei mai mici sau unul mai mare
  • 1/2 kg de rosii
  • 1 ceapa rosie nu foarte mare
  • 2 lg ulei de masline (sau de care folositi)
  • 1 lg cu varf de cus-cus fin
  • sare
  • piper
  • marar
  • dupa gust!

Mod de preparare

Se pune un vas cu 500 ml de apa si un varf de cutit de sare la fiert! Se taie dovleceii in cuburi de 3-4 cm.

Cand apa a dat in clocote se adauga dovleceii si se lasa 3-4 minute in apa clocotita, apoi se scot si se pun la scurs!

Se taie rosiile la fel in cuburi mai marisoare (2-3 cm). Cand ati terminat cu aceste operatiuni tocati o ceapa rosie, nu foarte mare (daca nu aveti ceapa rosie puteti pune de care aveti) , pe care o caliti in 2 lg ulei.

Cand ceapa s-a calit un pic adaugati dovleceii si rosiile si le acoperiti cu un capac! Dupa ce s-au calit un pic adaugati 100ml de apa si sare piper dupa gust! Lasati totul la foc potrivit tmp de 10 min.

Adaugati o lingura cu varf de cus-cus fin amestecati bine, lasati sa stea pe foc inca doua minute apoi opriti focul! la sfarsit puteti adauga marar daca va place!
Se poate servi ca atare dar o puteti servi cu succes ca garnitura la fripturi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici