Se pune un vas cu 500 ml de apa si un varf de cutit de sare la fiert! Se taie dovleceii in cuburi de 3-4 cm.
Cand apa a dat in clocote se adauga dovleceii si se lasa 3-4 minute in apa clocotita, apoi se scot si se pun la scurs!
Se taie rosiile la fel in cuburi mai marisoare (2-3 cm). Cand ati terminat cu aceste operatiuni tocati o ceapa rosie, nu foarte mare (daca nu aveti ceapa rosie puteti pune de care aveti) , pe care o caliti in 2 lg ulei.
Cand ceapa s-a calit un pic adaugati dovleceii si rosiile si le acoperiti cu un capac! Dupa ce s-au calit un pic adaugati 100ml de apa si sare piper dupa gust! Lasati totul la foc potrivit tmp de 10 min.
Adaugati o lingura cu varf de cus-cus fin amestecati bine, lasati sa stea pe foc inca doua minute apoi opriti focul! la sfarsit puteti adauga marar daca va place!
Se poate servi ca atare dar o puteti servi cu succes ca garnitura la fripturi!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii