Dovlecei cu Masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa
  • 100 g masline
  • 5 linguri ulei
  • 1 cana vin alb
  • 1 lingura faina
  • zeama de lamaie
  • busuioc
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1) Spalam dovleceii (in coaja) si dupa ce i-am sters de apa, ii taiem in felii de 1 cm grosime.
2) Peste rondelele de dovlecei punem putina zeama de lamaie, sare si piper si ii trecem prin faina.
3) Prajim rondele in ulei pe ambele parti si le asezam pe un platou.
4) Curatam si taiem marunt ceapa si usturoiul, pe care le calim si stingem cu bulion, vin si zeama de lamaie.
5) Adaugam putin piper si verdeata tocata marunt.
6) Taiem maslinele in felii si le punem peste dovleceii din platou, iar deasupra turnam sosul.
7) Tinem in frigider cel putin 15 min.

Ii servim reci.

Varianta: Dovlecei rondele
Se prepara ca si cei cu masline, cu deosebirea ca nu punem masline si sos, in schimb se pune ceva mai mult piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Sos (dip) de Usturoi
4
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Parteneri
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere