Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii pret de cca 5 minute, cat sa intre cu usurinta furculita in ei. Se scot si se lasa sa se scurga.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile se spala si se taie feliute. Se pun peste ceapa si se lasa la calit adaugand un praf de sare. Intre timp dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare. Vanata se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Gogosarul se taie la randul lui cum doriti. Toate se pun in cratita peste ceapa si ciuperci, se toarna apa, se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand.
Rosiile se spala, se oparesc cateva secunde si se decojesc. Se taie cubulete mici si se pun in cratita. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se mai lasa 5 minute sa fiarba apoi se ia de pe foc.
Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza jumatatile de dovleac, apoi se umplu cu compozitia de legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru cca 15 minute. Se indeparteaza folia, se rade cascavalul deasupra si se mai da cateva minute la cuptor, apoi se serveste cu smantana.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii