Respectati intotdeauna raportul cereala uscata / apa de 1: 2 atunci cand fierbeti hrisca.
Spalati bine hrisca in 2-3 ape, indepartati impuritatile ce se ridica la suprafata apei si lasati la scurs.
Puneti la fiert apa cu sare.
Adaugati hrisca cand apa clocoteste, amestecati si asteptati pana ce incepe sa fiarba din nou.
Reduceti focul la minim, acoperiti vasul si lasati sa fiarba incet 15- 20 min, timp in care nu amestecati deloc.
Verificati daca hrisca a absorbit toata apa in care a fiert: adanciti o lingura in hrisca si vedeti daca mai este apa in mijlocul vasului;
-daca nu mai este apa, hrisca este facuta; retrageti vasul de pe foc, acoperiti-l cu un capac si lasati in asteptare 10 min pentru ca hrisca sa “ infloreasca “ si sa se patrunda bine;
-daca mai este apa, continuati fierberea inca cateva minute, cu vasul acoperit, fara sa amestecati. Dupa 2-3 min faceti inca o verificare.
Folositi dupa cum cere reteta.
De felul cum se fierbe hrisca depinde cat de gustoasa si estetica va fi mancarea.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAu fost rosii destule in gradina anul acesta, asa ca am facut si bulion. Au iesit 11 l.
Bulion aromat cu ardeiMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii