Cum se Feliaza sau se Toaca si Marunteste Usturoiul

Complexitate
redusa
Cum se Feliaza sau se Toaca si Marunteste Usturoiul

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Desprindeti cateii de usturoi de pe capatana. Apasati partea plata a unui cutit pe fiecare catel de usturoi slabind si rupand putin pielita. Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o. Taiati catelul de usturoi pe jumatate, pe lungime.

    Curatati, scoateti si aruncati mugurele verde din mijlocul catelului cu ajutorul varfului unui cutit (bucatarii considera ca este amar).

    Pasul 2: Taiati pe rand jumatatile de catei, transversal sau pe lungime, in felii foarte subtiri, cu ajutorul cutitului de bucatarie. Folositi feliile ca atare sau tocati-le.

    Pasul 3: Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneneti-o pe varful cutitului. Leganati cutitul inainte si inapoi peste jumatatea de catel feliat, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce este tocat. Folositi-l ca atare sau maruntiti usturoiul.

    Pasul 4: Adunati usturoiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de usturoi de pe cutit si adaugati-le la gramada.

    Continuati sa tocati, leganand cutitul ca la pasul 3 pana ce bucatelele de usturoi sunt maruntite si foarte fine.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

    Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

    Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

    Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
    Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

    Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

    Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

    Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
    Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

    Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

    Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

    Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa