Pasul 1: Desprindeti cateii de usturoi de pe capatana. Apasati partea plata a unui cutit pe fiecare catel de usturoi slabind si rupand putin pielita. Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o. Taiati catelul de usturoi pe jumatate, pe lungime.
Curatati, scoateti si aruncati mugurele verde din mijlocul catelului cu ajutorul varfului unui cutit (bucatarii considera ca este amar).
Pasul 2: Taiati pe rand jumatatile de catei, transversal sau pe lungime, in felii foarte subtiri, cu ajutorul cutitului de bucatarie. Folositi feliile ca atare sau tocati-le.
Pasul 3: Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneneti-o pe varful cutitului. Leganati cutitul inainte si inapoi peste jumatatea de catel feliat, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce este tocat. Folositi-l ca atare sau maruntiti usturoiul.
Pasul 4: Adunati usturoiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de usturoi de pe cutit si adaugati-le la gramada.
Continuati sa tocati, leganand cutitul ca la pasul 3 pana ce bucatelele de usturoi sunt maruntite si foarte fine.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii