Pasul 1: Desprindeti cateii de usturoi de pe capatana. Apasati partea plata a unui cutit pe fiecare catel de usturoi slabind si rupand putin pielita. Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o. Taiati catelul de usturoi pe jumatate, pe lungime.
Curatati, scoateti si aruncati mugurele verde din mijlocul catelului cu ajutorul varfului unui cutit (bucatarii considera ca este amar).
Pasul 2: Taiati pe rand jumatatile de catei, transversal sau pe lungime, in felii foarte subtiri, cu ajutorul cutitului de bucatarie. Folositi feliile ca atare sau tocati-le.
Pasul 3: Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneneti-o pe varful cutitului. Leganati cutitul inainte si inapoi peste jumatatea de catel feliat, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce este tocat. Folositi-l ca atare sau maruntiti usturoiul.
Pasul 4: Adunati usturoiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de usturoi de pe cutit si adaugati-le la gramada.
Continuati sa tocati, leganand cutitul ca la pasul 3 pana ce bucatelele de usturoi sunt maruntite si foarte fine.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii