Spalati rosiile.
Crestati fundul rosiei in cruce cu ajutorul unui cutit bine ascutit, procedeu ce va va ajuta sa indepartati coaja repede si usor.
Puneti apa la fiert si cand clocoteste, scufundati rosiile in apa fierbinte, timp de 15- 30 secunde (in functie de cat de coapte sunt rosiile) sau pana cand incepe sa li se desprinda coaja. Pentru aceasta operatiune ajutati-va de o lingura cu gauri si tot cu ea, transferati rosiile din vasul cu apa clocotita intr-un bol cu apa rece si gheata, unde le lasati pana sunt reci (apa rece impiedica rosiile sa fiarba excesiv).
Scoateti rosiile din apa si decojiti-le (indepartati pielita) cu ajutorul unui cutit, incepand cu locul crestat in cruce.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii