Conopida se curata de cotoare si de frunze dupa care se desface in buchetele.
Asezam buchetelele intr-un vas cu apa rece si spalam bine de tot.
Pregatim steamer-ul (daca nu avem aparatul, pregatim un vas cu apa peste care asezam un strecurator metalic in care asezam conopida, acoperim cu hartie de copt peste care asezam si folie de aluminiu, inchidem pe cat putem de bine ca sa nu iasa aburul pe dinafara) , punem in aparat apa exact cat trebuie, asezam in cosul aparatului buchetelele de conopida, punem capacul si lasam sa se fiarba la abur pana sant gata.
Intre timp curatam ceapa si usturoiul.
Cand conopida este gata o punem intr-un vas (sau food processor) impreuna cu untul, iaurtul, smantana, parmesanul, ceapa si usturoi, sare, piper si cu mixerul plonjor/food processor transformam in piure totul.
Se aromeaza dupa dorinta cu patrunjel/rozmarin/busuioc/cimbru, depinde de gust.
Eu am folosit rozmarinul.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii