Conopida (Mediteraneeana) cu Rosii si Masline

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Conopida (Mediteraneeana) cu Rosii si Masline

Ingrediente

  • 1 conopida medie
  • cca 1 cana de ceai cu pulpa de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • masline negre de preferat fara simburi dupa gustul vostru
  • 2-3 rosii uscate tocate marunt
  • patrunjel verde tocat proaspat
  • facultativ: putin vin
  • sare si piper
  • 1-2 linguri cu ulei

Mod de preparare

- am curatat si spalat conopida si am fiert-o la aburi, cind era fiarta cam pe jumatate am scos-o din oala si am asezat-o intr-un vas care merge la cuptor

- conopida poate fi fiarta si in oala cu apa daca nu aveti cosulet pentru fiert la aburi, dar atunci puneti apa in oala numai pina la jumatatea conopidei, acoperiti cu capac si lasati sa fiarba baza, cotorul in apa si virfurile buchetelelor doar in aburul format in oala

- in timp ce conopida fierbe intr-o alta cratita pregatiti sosul, puneti uleiul, cateii de usturoi, pulpa de rosii si rosiile uscate tocate marunt, caperi daca ati hotarit sa-i puneti, putina sare (atentie la sare daca ati pus caperi chiar si desarati tot mai au sare in ei) si lasati sa fiarba usor

- Cind conopida e pe jumatate fiarta o puneti intr-un vas pentru cuptor de prefernta mai inalt si turnati deasupra si de jur imprejur sosul de rosii cu masline si restul ingredientelor.

- introduceti vasul la cuptor si lasati la foc mare 15-20 minute ...

Recuperati cateii de usturoi, se presara cu patrunjel verde tocat si piper proaspat macinat si se serveste. Foarte buna cu piine unsa cu putin ulei si prajita la cuptor.
Vara, mai ales, cind nu vrem sa folosim cuptorul poate fi gatita si pe flacara aragazului, punem conopida cruda intr-o cratita inalta, adaugam pina la jumatatea ei pulpa de rosii condimentata cum ne place cu ingredientele de mai sus, acoperim cu capac si lasam sa fiarba pina cind sosul s-a ingrosat (prin evaporarea apei fara sa adaugam faina, amidon sau altceva) si conopida s-a fiert pe jumatate in sos partea de la baza mai tare si in aburii sosului de rosii partea delicata a inflorescentei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc
Bucataras.RO

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Excelente la sosuri, fripturi, pizza,bruschete sau alte preparate. Uleiul este foarte bun pentru salata iar pentru cei care...

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce