Conopida se spala, se curata de codite si frunze, se desparte in buchetele. Se pun in apa cu sare si se fierb aprox 15 minute. Intre timp, se ia un servetel absorbant, se impregneaza cu ulei si se unge tava cu el dupa care se presara pesmet. Se pune deoparte. Ciupercile, se spala, se feliaza, se aseaza separat, ceapa se curata se toaca marunt si se prajeste intr-o tigaie in cateva linguri de ulei de masline (2-3 linguri). Se adauga ciupercile peste ceapa si se condimenteaza cu sare, piper si marar. Se amesteca intruna in ele pana se va evapora toata apa care au lasat-o.
Dupa ce conopida este fiarta, se scoate din apa, se scurge bine de tot, se aseaza intr-un strat in tava pregatita. Peste conopida se pun feliute de unt, apoi ciupercile, pesmet, feliute de unt, cateva linguri de smantana si se da la cuptor cam 10-15 minute, se scoate, se pune cascavalul ras deasupra si se mai da la cuptor pana se topeste branza.
Se serveste ca atare (ptr cei vegetarieni) sau langa o friptura de porc
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii