Taiati conopida in buchete mari, aruncand tulpina din mijloc. Fierbeti-o 5 minute in apa cu sare. Scurgeti-o si puneti-o deoparte.
Topiti 3 linguri de unt intr-o tigaie. Amestecati faina si lasati la foc un minut. Turnati usor laptele. Amestecati si lasati la foc, pana cand sosul este fin si gros.
Turnati peste o jumatate de cana de branza si amestecati pana cand obtineti un sos fin. Asezonati cu sare si piper si luati sosul de pe foc. Intr-un bol mic, puneti pesmetul si restul de jumatate de ceasca de branza si unt.
Amestecati bine.
Puneti conopida intr-o caserola termo-rezistenta. Turnati sosul de branza, iar deasupra puneti un strat uniform din amestecul de pesmet.
Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Asezati caserola direct pe polita. Reglati temperatura la 165 grade c si lasati-o 15-20 min, pana cand crusta de deasupra capata o culoare aurie.
- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen
(sursa: Iuliajewel)
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii