Ciupercile se spala bine, se taie coditele (acestea sunt prea tari si nu se fac bine pe gratar), lasandu-se doar palaria. Acestea se pun la scurs.
Intre timp se prepara sosul:
Usturoiul se zdrobeste si se freaca cu sarea si uleiul. Treptat se adauga restul de ingrediente pe rand: mustarul, boiaua dulce, boiaua iute, piper dupa gust (eu am pus foarte putin) si zaharul. Se omogenizeaza bine toate dupa care se adauga putin pe fiecare ciuperca si se intinde pe toata suprafata acesteia. Acest procedeu se repeta la toate ciupercile.
Ciupercile se aseaza una peste alta intr-un vas, se acopera cu o folie si pun la frigider pentru aproximativ o ora.
Dupa ce le-am scos de la frigider acestea se pun pe gratarul incins cu filamentele in sus, la foc potrivit. Se lasa aproximativ 7 minute pe o parte si 7 minute pe cealalta parte.
Cand s-au rumenit se iau de pe gratar si se serrvesc ca garnitura sau chiar ca fel principal la o masa de post.
Se poate adauga optional mujdei.
Pofta buna!!!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii