Ciupercile se spala bine, se taie coditele (acestea sunt prea tari si nu se fac bine pe gratar), lasandu-se doar palaria. Acestea se pun la scurs.
Intre timp se prepara sosul:
Usturoiul se zdrobeste si se freaca cu sarea si uleiul. Treptat se adauga restul de ingrediente pe rand: mustarul, boiaua dulce, boiaua iute, piper dupa gust (eu am pus foarte putin) si zaharul. Se omogenizeaza bine toate dupa care se adauga putin pe fiecare ciuperca si se intinde pe toata suprafata acesteia. Acest procedeu se repeta la toate ciupercile.
Ciupercile se aseaza una peste alta intr-un vas, se acopera cu o folie si pun la frigider pentru aproximativ o ora.
Dupa ce le-am scos de la frigider acestea se pun pe gratarul incins cu filamentele in sus, la foc potrivit. Se lasa aproximativ 7 minute pe o parte si 7 minute pe cealalta parte.
Cand s-au rumenit se iau de pe gratar si se serrvesc ca garnitura sau chiar ca fel principal la o masa de post.
Se poate adauga optional mujdei.
Pofta buna!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii