Ciupercile se spala bine, se taie coditele (acestea sunt prea tari si nu se fac bine pe gratar), lasandu-se doar palaria. Acestea se pun la scurs.
Intre timp se prepara sosul:
Usturoiul se zdrobeste si se freaca cu sarea si uleiul. Treptat se adauga restul de ingrediente pe rand: mustarul, boiaua dulce, boiaua iute, piper dupa gust (eu am pus foarte putin) si zaharul. Se omogenizeaza bine toate dupa care se adauga putin pe fiecare ciuperca si se intinde pe toata suprafata acesteia. Acest procedeu se repeta la toate ciupercile.
Ciupercile se aseaza una peste alta intr-un vas, se acopera cu o folie si pun la frigider pentru aproximativ o ora.
Dupa ce le-am scos de la frigider acestea se pun pe gratarul incins cu filamentele in sus, la foc potrivit. Se lasa aproximativ 7 minute pe o parte si 7 minute pe cealalta parte.
Cand s-au rumenit se iau de pe gratar si se serrvesc ca garnitura sau chiar ca fel principal la o masa de post.
Se poate adauga optional mujdei.
Pofta buna!!!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii