Ciuperca Portabela Pane la Cuptor

Complexitate
redusa
Ciuperca Portabela Pane la Cuptor

Ingrediente

  • 1 ciuperca portabela
  • putin ulei de masline sau in spray
  • 6 linguri de panko (sau pesmet normal)
  • oregano uscat dupa gust
  • menta uscata dupa gust
  • patrunjel uscat dupa gust
  • busuioc uscat dupa gust
  • sare si piper, dupa gust
  • 4 linguri de pecorino (ras) sau alta branza dupa placul dvs

Mod de preparare

In primul rand, panko este pesmetul japonez .... cum este asta??
Nimic spectaculos .... e doar miezul de paine uscat, deci e alb la culoare. Forma sub care se usuca sau painea din care este obtinut, nu o cunosc, dar pot sa spun ca este un pesmet care nu absoarbe uleiul prea tare.

Deci se masoara pesmetul/panko si se pune intr-un vas, dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, dupa dorinta si gustul dvs. Normal ca ciuperca nu se pune in amestec. Ea se curata de coaja si de lamele si se taie felii de grosimea degetului.

Se spala, se usuca cu un servetel absorbant, se unge cu ulei dupa aceia si asa umeda se tavaleste prin amestecul de pesmet, se preseaza putin ca sa se lipeasca bine faramiturile de paine.
Se aseaza pe o tava, una langa alta si se pun in cuptorul preancalzit la 350F (180C).

Se coc aproximativ 15 minute (sau pana feliile de ciuperca sant moi), dupa care se scot din cuptor, se stropesc cu ulei (spray) si se pun sub broil sau sub gratarul aragazului pentru 30 de secunde, numai cat sa prinda o usoara crusta aurie deasupra. Daca nu aveti gratar/broil atunci se poate lasa asa cum este, oricum pesmetul normal se prajeste suficient in cuptor.

Se scoate din cuptor, se decoreaza cu patrunjel si busuioc tocat, se serveste rece langa cateva felii de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada de Biscuiti (de Post)
1
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Chiftelute marinate
Bucataras.RO

Chiftelute marinate

"Retete de suflet" Pentru aceasta reteta am tras putin cu ochiul in curtea Oanei, doar ca ea le-a facut la Crock...

Chiftelute marinate
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola