Chitarci cu Ceapa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Chitarci 1 kg
  • Ceapa 0,5 kg
  • 6 frunze de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • ulei de masline 50 ml
  • apa marar

Mod de preparare

Curatam chitarcile la coada si palarie taiem pe din doua sa nu aiba viermi, deoarece sant naturale si nu de cultura iar modul greu in care se gasesc le transforma in adevarate trufe autohtone.

In apa clocotita le punem sa fiarba 15 minute din cauza fragezimii lor cu putina sare sa se mai intareasca.

Ceapa curatata si tocata marunt o calim dupa care o stingem cu o cescuta de zeama unde a fiert chitarcile, punem si foile de usturoi verde tocate fasii subtiri de preferat aceste foi sa fie mai nefacute spre a nu pierde aroma.

Se amesteca totul se omogenizeaza se gusta da sare, se ia de pe foc, se adauga mult marar si se pofteste la masa. Se poate folosi si chitarci murate numai ca trebuie sa desaram bine sa nu influenteze gustul.
Realizat ca un meniu de post putem veni cu cartofi copti in rola sobei si o crema de usturoi simpla.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate