Chiftele de Post Din Soia

Complexitate
redusa
Chiftele de Post Din Soia

Ingrediente

  • 300 gr Soia granule
  • 120 gr faina alba
  • 4-5 catei usturoi
  • 50 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Punem garnulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa iasa bine apa.

Soia stoarsa o asezam intr-un vas, adaugam la ea cei 120 gr faina, usturoiul pisat (usturoi puteti adauga mai mult sau mai putin dupa gustul fiecaruia), sare, piper si cimbru. Amestecam pana se omogenizeaza totul, apoi treptat continuand amestecarea adaugam cei 50 ml apa minerala si cei 50 ml ulei pana se incorporeaza totul. Trebuie sa obtinem un amestec omogen.

Cu manile umezite in apa rece formam chiftelutele la marimea dorita. In timpul acesta punem uleiul la incins (uleiul sa fie din abundenta) si cand este fierbinte punem chiftelutele la prajit (putem face proba daca uleiul e fierbinte presarand un praf de faina, cat luam intre doua degete, iar daca uleiul sfaraie inseamna ca putem aseza si chiftelutele.

Focul il vom da la economic (flacara mica) si vom praji chiftelele pana vom oserva ca devin frumos aurii pana la mijloc. In acest moment le vom intoarce si continuam tot la foc mic coacerea lor. Le scoatem pe srvet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei si le putem servi ori alaturi de fasole batuta (sau frecata, facaluita. . . ) sau cu ketchup, mustar, hrean. . . . .

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
4
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
Prajitura cu ciocolata si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos