Punem garnulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa iasa bine apa.
Soia stoarsa o asezam intr-un vas, adaugam la ea cei 120 gr faina, usturoiul pisat (usturoi puteti adauga mai mult sau mai putin dupa gustul fiecaruia), sare, piper si cimbru. Amestecam pana se omogenizeaza totul, apoi treptat continuand amestecarea adaugam cei 50 ml apa minerala si cei 50 ml ulei pana se incorporeaza totul. Trebuie sa obtinem un amestec omogen.
Cu manile umezite in apa rece formam chiftelutele la marimea dorita. In timpul acesta punem uleiul la incins (uleiul sa fie din abundenta) si cand este fierbinte punem chiftelutele la prajit (putem face proba daca uleiul e fierbinte presarand un praf de faina, cat luam intre doua degete, iar daca uleiul sfaraie inseamna ca putem aseza si chiftelutele.
Focul il vom da la economic (flacara mica) si vom praji chiftelele pana vom oserva ca devin frumos aurii pana la mijloc. In acest moment le vom intoarce si continuam tot la foc mic coacerea lor. Le scoatem pe srvet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei si le putem servi ori alaturi de fasole batuta (sau frecata, facaluita. . . ) sau cu ketchup, mustar, hrean. . . . .
Pofta Buna! ! !
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii