Cannelloni cu Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cannelloni cu Ciuperci

Ingrediente

  • 16 bucati cannelloni
  • Umplutura:
  • 10 ciuperci marisoare (champignon) 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • o jumatate de conserva rosii intregi sau bucati
  • Sosuri:
  • 250ml suc de rosii
  • 250ml apa
  • 300ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 200g cascaval ras
  • condimente dupa preferinte

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei. Dupa cateva minute se adauga usturoiul tocat, iar apoi ciupercile tocate si se acopera. Cand s-au immuiat ciupercile, se adauga rosiile tocate, si condimente dupa gust (sare, piper, busuioc, oregano).

Pentru sosul rosu se amesteca sucul de rosii cu sare, busuioc, oregano, se adauga apa si se toarna in vasul ce urmeaza sa-l bagati la cuptor.

Laptele se pune la fiert cu putina sare. Faina se omogenizeaza cu cateva linguri de lichid si se toarna in laptele de pe foc cand acesta fierbe. Se amesteca, la foc mic, pana se leaga (ca o smantana lichida). Se ia vasul de pe foc, se adauga condimente dupa preferinte si 2-3 linguri de cascaval ras.

Tuburile de cannelloni se umplu cu tocatura de ciuperci, si se aseaza la rand in sosul din vas. Daca va ramane tocatura, sau sos de la ea, turnati in tava dupa ca ati terminat de aranjat tuburile. Se toarna peste ele sosul alb, se presara cascavalul ras, se acopera cu o folie de aluminiu sau cu capacul vasului si se da la cuptor (30 min la 180 grade).
Din aceasta cantitate ies 4-5 portii.
Tuburile de cannelloni trebuie sa aiba suficient lichid in jur pentru a se putea hidrata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
3
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida
5
Produse de panificatie si patiserie

Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida

Turtele cu ceapa verde sunt preparate traditionale, constand in aluat subtire si fraged, presarat cu bucati delicate de ceapa...

Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie