Burger de linte cu ciuperci

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Burger de linte cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru burger:
  • 500 g linte verde
  • 50 g hribi deshidratate
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 200 g ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper, fulgi chilli, chimen
  • 2 oua
  • cca 150 g pesmet
  • Pentru sos :
  • 1 iaurt grecesc (mic)
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • chifle + putin unt
  • legume crude (rosii, ceapa rosie, salata, varza)
  • cascaval (eu am folosit vegetal)
  • Pentru cartofi :
  • cartofi
  • ulei de masline
  • sare, boia , rozmarin proaspat

Mod de preparare

Pentru inceput, punem lintea la fiert in apa cu sare, pentru cca. 25 de minute, pana se inmoaie.
Se scurge foarte bine (intr-o strecuratoare) si se lasa la racit.
Intre timp, punem hribii in apa si ii lasam pentru 15 minute, dupa care ii scurgem.
Morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa si usturoiul taiate marunt si ciupercile (toate) taiate cubulete sau felii le calim intr-o lingura de ulei de cocos pana se inmoaie foarte bine.
Condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli si chimen dupa gust dupa care lasam compozitia sa se racoreasca putin.
Blenduim lintea si amestecul de legume, adaugam frunzele de patrunjel taiate marunt si condimente daca mai este nevoie.Adaugam ouale si pesmetul si amestecam bine.
Incingem o tigaie unsa cu putin ulei.
Prima data formam o chiftea plata si o punem in tigaia incinsa, daca aceasta nu sta peolalta, se mai adauga in compozitia de mai sus putin pesmet.
Prajim chiftele pe ambele parti pana se rumenesc.
Cartofii taiati felii nu foarte subtiri se pun la fiert cca 5-10 minute, cat sa dea un clocot (sa nu se inmoaie prea tare) si se pun intr-o tava pe hartie de copt, se condimenteaza cu sare, boia, rozmarin proaspat si se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor pentru cca. 1 ora pana se fac crocanti.
Pentru sos se amesteca toate ingredientele, trebuie sa iasa un sos dulce-acrisor.
Legumele se taie feliute.
Chiflele le taiem pe din doua si le ungem cu putin unt dupa care le prajim pe grill.
Luam o chiftea de linte, asezam 1-2 felii de cascaval si o dam la microunde pana se topeste cascavalul.
Ungem chiflele pe interior cu sosul de iaurt, asezam cate o chiftea si legume.
Servim cu cartofii de la cuptor.
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie