Intr-un vas cu 2 l de apa se fierb:bobul, ceapa intreaga, morcovul si patrunjelul, pana cand semintele de bob se inmoaie, fara sa crape.
Separat in uleiul incins se rumeneste faina si se stinge cu putina zeama in care au fiert legumele.
Se adauga sucul de lamaie, sarea, piperul si bobul fiert si se mai tin pe foc, acoperite cu capac 10-15 min.
Separat se bat bine galbenusurile si se adauga in mancare lasand sa clocoteasca de cateva ori.
Inainte de a servi se presara cu patrunjel si marar.
Se serveste calda.
Bobul este considerat printre cele mai vechi legume cultivate, fiind apreciat pentru valoarea sa alimentara.
Are un continut bogat de proteine si un continut apreciabil de vitamine A, B, C, etc.
De la bob se consuma aproape tot:
-pastaile verzi, tinere, inainte de a ajunge la maturitate;
-frunzele foarte tinere;
-boabele verzi(seamana cu mazarea, dar bobul este de 2-5 ori mai mare);
-boabele uscate
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii