Intr-un vas cu 2 l de apa se fierb:bobul, ceapa intreaga, morcovul si patrunjelul, pana cand semintele de bob se inmoaie, fara sa crape.
Separat in uleiul incins se rumeneste faina si se stinge cu putina zeama in care au fiert legumele.
Se adauga sucul de lamaie, sarea, piperul si bobul fiert si se mai tin pe foc, acoperite cu capac 10-15 min.
Separat se bat bine galbenusurile si se adauga in mancare lasand sa clocoteasca de cateva ori.
Inainte de a servi se presara cu patrunjel si marar.
Se serveste calda.
Bobul este considerat printre cele mai vechi legume cultivate, fiind apreciat pentru valoarea sa alimentara.
Are un continut bogat de proteine si un continut apreciabil de vitamine A, B, C, etc.
De la bob se consuma aproape tot:
-pastaile verzi, tinere, inainte de a ajunge la maturitate;
-frunzele foarte tinere;
-boabele verzi(seamana cu mazarea, dar bobul este de 2-5 ori mai mare);
-boabele uscate
Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...
Tort cu clementine si migdaleTort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Comentarii