Ardei kapia cu orez si ciuperci la cuptor.
Portii: 6 ardei mari. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii
Mod de preparare:
Se taie marunt cele 2 cepe, se da morcovul prin razatoare. Se caleste ceapa in putin ulei incins pentru aprox 5 minute, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care se da deoparte si se lasa la racit.
Intre timp, se curata ardeii de cotoare, se spala, se umple cu orez, se adauga si ciuperci in toti ardeii sau numai in cativa ardei, pentru cei carora le plac ciupercile. Apoi le punem capacele din rosii. Daca va ramane orez, umpleti si cateva rosii.
Se punem ardeii intr-o tava incapatoare, cu putin ulei, apoi se adauga apa mai mult de jumatate din tava si bulionul, o rosioara taiata cubulete si un fir de patrunjel.
Se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pentru aprox 1 ora.
Cand sunt gata, se decoreaza cu patrunjel proaspat, tocat marunt.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/ardei-de-toamna-la-cuptor.html

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii