Mod de preparare:
Punem putin ulei la incins (cam 2 linguri) si taiem marunt cele 2 cepe, apoi radem morcovul.
Cand s-a incins uleiul, calim pentru aprox 5 minute ceapa, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa.
Le lasam sa fiarba cam 5 minute, dupa care le dam deoparte si le lasam la racit.
Intre timp, curatam ardeii de cotoare, ii spalam, ii umplem cu orez si le punem capacele din rosii.
Punem ardeii intr-o cratita cu aprox 50 ml ulei pentru a-i praji putin, apoi adaugam apa mai mult de jumatate din cratita si se fierbe totul la foc mic.
Cand este aproape gata, punem 2 linguri de bulion peste ardei. Apoi facem un sos intr-o cescuta din 1 lingurita cu varf de faina si apa, o amestecam si o punem prin strecuratoare (pentru a evita cocoloasele) peste ardei. Amestecam bine sa se omogenizeze sosul.
Lasam 2-3 clocote, sa se ingroase sosul. Dupa ce luam focul, decoram cu patrunjel tocat marunt.
Portii:
La o cana mare cu orez ies cam 10 ardei umpluti. Dar depinde si de marimea ardeilor. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii!
Pofta Buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii