Curatam anghinarea, de foile externe, cam doua-trei straturi ... cele mai tari si groase. Intre timp, cum curatam, o punem in apa cu lamaie. Dupa ce am curatat foile externe, scobim cu un cutit si dedesubt in centru. Intre timp, lasam anghinarea, sa stea in apa cu lamaie (asa nu se inegreste) si preparam umplutura. Punem la inmuiat in lapte, painea feliata, o stoarcem bine adaugam, usturoiul si patrunjelul tocat, hamsiile tocate si ele marunt. Adaugam putina sare si amestecam bine.
Luam anghinarea, deschidem, rasfiram foile si umplem cu o furculita, impingand intre foi compozitia de paine, apoi strangem putin, inchidem. Punem intr-un vas supa de zarzavat, apoi anghinarea; supa trebuie sa acopere cam un sfert din anghinare. Stropim fiecare bucata cu ulei, punem in cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 minute. Dupa aceea, alte 5-10 minute la grill.
Se serveste cu sosul ramas.
Se poate manca, impreuna cu branza sau asa simpli.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii