Sarmalute cu praz in dovleac

Postat pe: 04-01-2017
(0)

Ingrediente

1 kg orez
500 ml ulei Unisol
3 kg carne tocata
2 kg praz
600 gr pasta de tomate cu concentratie de 24%
sare dupa gust
1 lingurita de piper macinat
4 oua
500 gr bacon
frunze de vita de vie
frunze de podbal
2-3 ardei iuti
1 dovleac
1 morcov.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

03h
Numar portii

PORȚII

20 portii
Se curata prazul si se pune la sotat, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.
Frunzele de sarmale sunt puse din vara in sticle de plastic, scoase mai apoi si clatite cu apa calduta.
Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa, cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa absoarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Adaugam ouale, pasta de tomate, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.
Se spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac, scobim dovleacul usor, scoatem semintele si lasam miez cam de 1 cm.
Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor, dupa rulare, indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute , tocam bacon si presam deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit, este semn ca sarmalutele sunt gata. Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase. Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute cu praz in dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

O reteta ce va impresiona orice musafir.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute cu praz in dovleac