Sarmalute cu praz in dovleac

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu praz in dovleac

Ingrediente

  • - 1 kg orez
  • - 500 ml ulei Unisol
  • - 3 kg carne tocata
  • - 2 kg praz
  • - 600 gr pasta de tomate cu concentratie de 24%
  • - sare dupa gust
  • - 1 lingurita de piper macinat
  • - 4 oua
  • - 500 gr bacon
  • - frunze de vita de vie
  • - frunze de podbal
  • - 2-3 ardei iuti
  • - 1 dovleac
  • - 1 morcov.

Mod de preparare

Se curata prazul si se pune la sotat, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.
Frunzele de sarmale sunt puse din vara in sticle de plastic, scoase mai apoi si clatite cu apa calduta.
Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa, cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa absoarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Adaugam ouale, pasta de tomate, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.
Se spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac, scobim dovleacul usor, scoatem semintele si lasam miez cam de 1 cm.
Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor, dupa rulare, indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute , tocam bacon si presam deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit, este semn ca sarmalutele sunt gata. Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase. Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.