Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni.
Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine.
Intr-un castron se pune amestecul de ceapa si morcov(dupa ce s-a racorit), orezul, carnea, uleiul, grisul, ouale, patrunjel tocat dupa gust, sare si piper apoi se amesteca cu mana pana se omogenizeaza.
Se pune o oala cu apa pe foc unde se oparesc frunzele de varza spalate pe rand, atat cat sa se inmoaie putin pentru a se putea rula mai bine.
Partea mai tare din mijlocul frunzelor se taie si se pastreaza apoi restul de frunza se foloseste pentru a rula sarmalele. Se ia ojumatate de frunza, apoi se aseaza o lingura din compozitie pe unul din capete si se ruleaza avand grija sa se aduca laturile spre interior pentru a nu se desface la fiert.
Se aseaza pe fundul vasului de lut cotorii frunzelor apoi sarmalele fara a lasa prea mult spatiu intre ele. Bulionul se amesteca cu mararul uscat, 2 linguri de ulei, sare si cca 400ml de apa apoi se toarna peste sarmale, daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa atat cat sa acopere sarmalele. Se pune capacul si se da la cuptor pentru cca 2 ore. Dupa vreo ora si jumatate se verifica daca sunt fierte si daca au inca multa zeama se ia capacul si se mai lasa putin ca sa se evapore.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci, iar cui ii place, poate adauga o lingura de smantana deasupra.
Tot incercand sa diversific mancarurile cu care ma straduiesc sa-i surprind placut pe ai casei, mi-a venit ideea acestei...
Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturiDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevie
Comentarii