Sarmale cu pasat si ciolan afumat

Complexitate
redusa
Sarmale cu pasat si ciolan afumat

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • slanina afumata taiata fasii
  • varza murata
  • 300 gr pasat
  • 2 cepe
  • sare , piper, 1lingurita boia
  • 10-15 boabe piper
  • 100 ml ( 3 linguri mari de untura )
  • 1 crenguta cimbru, si cateva fire de marar uscat

Mod de preparare

Desfacem frunzele de varza murata ,taiem cotoarele si le spalam intr-o apa.

Ceapa o taiem marunt si o calim pe ulei sau pe untura. Punem lingurita de boia. Pasatul se spala in 3-4 randuri de apa , se stoarce si se pune la ceapa calita cu care o lasam cam 2-3 minute pe foc si apoi adaugam cca.150 ml apa si o lasam pe foc sa fiarba pana se ingroase ( se procedeaza asa ca pasatul sa fie un pic mai moale , asa el va fierbe mai repede ).

Lasam compozitia sa raceasca si mai mult de jumate din ciolanul afumat il taiem cubulete si il punem la pasat. Se amesteca totul si se codimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Incepem sa umplem foile de varza cu compozitia in asa fel ca in mijlocul fiecarei umpluturi de pe foaie sa punem si o feliuta de slanina.

Pe fundul oalei de lut asezam o mana buna de varza tocata marunt, crenguta de cimbru, marar restul de ciolan afumat , slaninuta daca a ramas apoi punem sarmalele umplute. acoperim cu varza marunta , sau si cu o farfurioara mai mica , punem apa , cateva boabe de piper si dam oala la cuptor, unde il vom tine la foc mic cca. 3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia