Reteta culinara Pui la cuptor cu gutui

Postat pe: 14-10-2016
(0)

Ingrediente

5 pulpe superioare (sau orice alt fel de carne de pui)
2 gutui maricele
cartofi (3 cartofi de marime mijlocie pe persoana)
1 lingura sos soia
1 lingurita pudra de ghimbir
1 lingura miere
2 lingura ulei

Mod de preparare

PREGĂTIRE

30min

GĂTIRE

01h

PORȚII

6 portii
Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu )
Intr-un castron amestecam sosul de soia , mierea, ghimbirul si o lingura de ulei . Cu acest amestecam ungem carnea pe toate partile si lasam deoparte , o lasam sa se odihneasca.
Cartofii ii curatam , eu i-am lasat intregi pentru ca au fost cartofi de marime medie , cam cat un ou de curca .
Gutuile le-am spalat si le-am taiat in felii cam de 2 cm grosime , am scos semintele si partea tare de la cotor.
Intr-o tigaie incinsa punem 1 lingura de ulei si calim putin carnea pe toate partile ca sa prinda o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda .
Intr-o tava antiaderenta asezam pe margine cartofii si gutuile iar in mijloc carnea . Peste toate turnam uleiul din tava in care au ramas toate sucurile .
Dam la cuptorul incins la 180 grade pana cand este patrunsa carnea si cartofii (aproximativ 30 minute ).
Daca aveti cartofi mari , cumparati din piata, ar fi bine sa ii taiati astfel incat sa se poata coace in acelasi timp cu carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui la cuptor cu gutui" nu uita sa ii faci un review.

Etichete

pui

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui la cuptor cu gutui