Pui la cuptor cu gutui

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pui la cuptor cu gutui

Ingrediente

  • -5 pulpe superioare (sau orice alt fel de carne de pui)
  • -2 gutui maricele
  • -cartofi (3 cartofi de marime mijlocie pe persoana)
  • -1 lingura sos soia
  • -1 lingurita pudra de ghimbir
  • -1 lingura miere
  • -2 lingura ulei

Mod de preparare

Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu )
Intr-un castron amestecam sosul de soia , mierea, ghimbirul si o lingura de ulei . Cu acest amestecam ungem carnea pe toate partile si lasam deoparte , o lasam sa se odihneasca.
Cartofii ii curatam , eu i-am lasat intregi pentru ca au fost cartofi de marime medie , cam cat un ou de curca .
Gutuile le-am spalat si le-am taiat in felii cam de 2 cm grosime , am scos semintele si partea tare de la cotor.
Intr-o tigaie incinsa punem 1 lingura de ulei si calim putin carnea pe toate partile ca sa prinda o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda .
Intr-o tava antiaderenta asezam pe margine cartofii si gutuile iar in mijloc carnea . Peste toate turnam uleiul din tava in care au ramas toate sucurile .
Dam la cuptorul incins la 180 grade pana cand este patrunsa carnea si cartofii (aproximativ 30 minute ).
Daca aveti cartofi mari , cumparati din piata, ar fi bine sa ii taiati astfel incat sa se poata coace in acelasi timp cu carnea.

pui
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie