Pui la cuptor cu gutui

Postat pe: 14-10-2016
(0)

Ingrediente

5 pulpe superioare (sau orice alt fel de carne de pui)
2 gutui maricele
cartofi (3 cartofi de marime mijlocie pe persoana)
1 lingura sos soia
1 lingurita pudra de ghimbir
1 lingura miere
2 lingura ulei

Mod de preparare

PREGĂTIRE

30min

GĂTIRE

01h

PORȚII

6 portii
Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu )
Intr-un castron amestecam sosul de soia , mierea, ghimbirul si o lingura de ulei . Cu acest amestecam ungem carnea pe toate partile si lasam deoparte , o lasam sa se odihneasca.
Cartofii ii curatam , eu i-am lasat intregi pentru ca au fost cartofi de marime medie , cam cat un ou de curca .
Gutuile le-am spalat si le-am taiat in felii cam de 2 cm grosime , am scos semintele si partea tare de la cotor.
Intr-o tigaie incinsa punem 1 lingura de ulei si calim putin carnea pe toate partile ca sa prinda o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda .
Intr-o tava antiaderenta asezam pe margine cartofii si gutuile iar in mijloc carnea . Peste toate turnam uleiul din tava in care au ramas toate sucurile .
Dam la cuptorul incins la 180 grade pana cand este patrunsa carnea si cartofii (aproximativ 30 minute ).
Daca aveti cartofi mari , cumparati din piata, ar fi bine sa ii taiati astfel incat sa se poata coace in acelasi timp cu carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui la cuptor cu gutui" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
pui

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui la cuptor cu gutui