Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco

Postat pe: 12-09-2017
(0)

Ingrediente

600 gr de cartofi
200 gr ciolan afumat dezosat
200 gr carnati afumat de casa
100 gr de sunca
150 gr cascaval Delaco
1 ceapa mare
200 ml de lapte
2-3 catei de usturoi
100 gr rosii in bulion
50 gr de unt
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Pentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare.

Separat, taiem carnatul, sunca si ceapa.

Intr-o tigaie, punem putin ulei si le rumenim pana isi schimba culoarea. Cand s-au rumenit, adaugam usturoiul taiat feliute, rosile in bulion si lasam sa fiarba cateva minute.

Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si facem un piure mai vartos pe care il diluam cu lapte. Taiem si ciolanul bucati mai mici.

Intr-un vas de yena uns cu unt, punem un strat de piure, deasupra radem cascaval din abundenta, punem afumatura, acoperim cu al doilea strat de piure. Ornam deasupra cu afumatura ramasa, radem cascaval din abundenta si dam la cuptorul incins, la 200 de grade C, pana se topeste cascavalul.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Afumatura o putem inlocui cu carne tocata.

Putem adauga ciuperci sau alte legume. dupa preferinta fiecaruia.

Pentru aroma. putem folosi rozmarin, cimbru sau marar.

In loc de cascaval, putem folosi parmezan.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco