Pentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare.
Separat, taiem carnatul, sunca si ceapa.
Intr-o tigaie, punem putin ulei si le rumenim pana isi schimba culoarea. Cand s-au rumenit, adaugam usturoiul taiat feliute, rosile in bulion si lasam sa fiarba cateva minute.
Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si facem un piure mai vartos pe care il diluam cu lapte. Taiem si ciolanul bucati mai mici.
Intr-un vas de yena uns cu unt, punem un strat de piure, deasupra radem cascaval din abundenta, punem afumatura, acoperim cu al doilea strat de piure. Ornam deasupra cu afumatura ramasa, radem cascaval din abundenta si dam la cuptorul incins, la 200 de grade C, pana se topeste cascavalul.
Pofta buna!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii