Piept de rata gotica cu sos de afine

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Piept de rata gotica cu sos de afine

Ingrediente

  • - 1 piept de rata cu tot cu piele din ograda mea
  • - 50 ml suc de afine
  • - 1 lingura de miere de rapita
  • - un praf de sare
  • - cateva boabe de piper
  • - 3 cartofi noi
  • - 4 bucati de brocoli
  • - 50 gr unt
  • - 2 linguri lapte dulce

Mod de preparare

Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune pe foc, in tigaia rece, antiaderenta, pret de cateva minute, asa cam cat sa se rumeneasca usor, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute, tot cat sa se rumeneasca. Se iau din tigaie, doua linguri de grasime si se pun intr-o craticioara, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit si se mai lasa sa se prajeasca pe ambele parti, cat sa fie facuta bine carnea. Se scoate tava din cuptor, se pune peste ea un capac si se continua munca.
Se pune peste grasimea luata din tigaie, sucul de afine, mierea de albine si se fierb pret de cateva minute, dar sa nu se caramelizeze prea mult.
Se pun cartofii curatati si taiati cuburi, la fiert, impreuna cu broccoli si putina sare, se fierb, se scot si se fac piure, separat. Din broccoli, unt, o lingura de lapte dulce si putina sare, mixate la robot, iese un piure absolut delicios. La fel si din cartofi, unt, o lingura de lapte si putina sare, totul mixat, iese un piure foarte pufos.
Se taie felii de piept si se asaza pe un platou, se asaza alaturi si piure, se orneaza cu sos de afine si cateva afine alaturi. Sa aveti pofta ,dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie