Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm. O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute.
Pe ochiul de la aragaz, punem o tigaie la incalzit. Cand este incinsa, asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte, fara a adauga grasime.
Daca puteti aseza tigaia in cuptor, atunci stropim carnea cu zeama de lamaie, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 minute sau pana e facuta carnea asa cum va place. Daca nu aveti o tigaie care se poate pune la cuptor, atunci luati carnea si sosul scurs si puneti intr-un vas care merge la cuptor, stropiti carnea cu zeama de lamaie, acoperiti si dati la cuptor.
Curatam morcovi si ii taiem in sferturi. Puteti folosi morcovi congelati, eu am folositi morcovi din recolta proprie de asta toamna.
Intr-o oala, punem la fiert apa impreuna cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam morcovii si ii lasam sa fiarba 5 minute.
Intr-un vas care poate fi introdus la cuptor, punem o lingura de zahar brun si 50 gr unt taiat cubulete mici.
Peste, asezam morcovii scursi de apa. Deasupra presaram zaharul ramas si dam la cuptorul incins, pentru 20-30 minute.
Acestia trebuie sa fie copti in acelasi timp cu carnea. Eu am pregatit pentru 4 persoane si am pus vasele in cuptor cam in acelasi timp.
Pana cand stau in cuptor carnea si morcovii, ne ocupam de sosul de ciuperci.
Curatam ciuperci si le feliem cat mai subtire.
Pe foc, punem o tigaie si cand este fierbinte, punem in ea ciupercile, pe care presaram sare si zeama de la o jumate de lamaie si un cubulet de unt (50 gr). Zeama de lamaie nu va lasa ciupercile sa se innegreasca.
Le acoperim cu un capac si le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, cam 10 minute.
Intr-un bol, amestecam faina cu smantana si cu vinul alb, iar dupa cele 10 minute in care s-au gatit ciupercile, luam din sosul cald si punem peste smantana si vin. Omogenizam si turnam peste ciuperci. Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin si dam deoparte. Puteti adauga patrunjel verde tocat, daca va place.
Serviti cald si proaspat.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii