Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Ingrediente

  • Carnea:
  • -1 bucata muschiulet porc (1kg)
  • -piper
  • Morcovi caramelizati
  • -2 morcovi potriviti / persoana (0.7kg)
  • -50 gr unt
  • -zeama de la o jumate lamaie
  • -2 linguri (60gr ) zahar brun
  • -sare
  • Sos ciuperci
  • -250 gr ciuperci
  • -50 gr unt
  • -zeama de la o jumate lamaie
  • -50 ml vin alb
  • -100 ml smantana
  • -1 lingura faina
  • -sare

Mod de preparare

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm. O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute.
Pe ochiul de la aragaz, punem o tigaie la incalzit. Cand este incinsa, asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte, fara a adauga grasime.
Daca puteti aseza tigaia in cuptor, atunci stropim carnea cu zeama de lamaie, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 minute sau pana e facuta carnea asa cum va place. Daca nu aveti o tigaie care se poate pune la cuptor, atunci luati carnea si sosul scurs si puneti intr-un vas care merge la cuptor, stropiti carnea cu zeama de lamaie, acoperiti si dati la cuptor.
Curatam morcovi si ii taiem in sferturi. Puteti folosi morcovi congelati, eu am folositi morcovi din recolta proprie de asta toamna.
Intr-o oala, punem la fiert apa impreuna cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam morcovii si ii lasam sa fiarba 5 minute.
Intr-un vas care poate fi introdus la cuptor, punem o lingura de zahar brun si 50 gr unt taiat cubulete mici.
Peste, asezam morcovii scursi de apa. Deasupra presaram zaharul ramas si dam la cuptorul incins, pentru 20-30 minute.
Acestia trebuie sa fie copti in acelasi timp cu carnea. Eu am pregatit pentru 4 persoane si am pus vasele in cuptor cam in acelasi timp.
Pana cand stau in cuptor carnea si morcovii, ne ocupam de sosul de ciuperci.
Curatam ciuperci si le feliem cat mai subtire.
Pe foc, punem o tigaie si cand este fierbinte, punem in ea ciupercile, pe care presaram sare si zeama de la o jumate de lamaie si un cubulet de unt (50 gr). Zeama de lamaie nu va lasa ciupercile sa se innegreasca.
Le acoperim cu un capac si le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, cam 10 minute.
Intr-un bol, amestecam faina cu smantana si cu vinul alb, iar dupa cele 10 minute in care s-au gatit ciupercile, luam din sosul cald si punem peste smantana si vin. Omogenizam si turnam peste ciuperci. Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin si dam deoparte. Puteti adauga patrunjel verde tocat, daca va place.
Serviti cald si proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Supa de spanac cu cartofi
Bucataras.RO

Supa de spanac cu cartofi

O supa usoara de spanac dreasa cu smantana si ou.  

Supa de spanac cu cartofi
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai