Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Ingrediente

  • Carnea:
  • -1 bucata muschiulet porc (1kg)
  • -piper
  • Morcovi caramelizati
  • -2 morcovi potriviti / persoana (0.7kg)
  • -50 gr unt
  • -zeama de la o jumate lamaie
  • -2 linguri (60gr ) zahar brun
  • -sare
  • Sos ciuperci
  • -250 gr ciuperci
  • -50 gr unt
  • -zeama de la o jumate lamaie
  • -50 ml vin alb
  • -100 ml smantana
  • -1 lingura faina
  • -sare

Mod de preparare

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm. O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute.
Pe ochiul de la aragaz, punem o tigaie la incalzit. Cand este incinsa, asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte, fara a adauga grasime.
Daca puteti aseza tigaia in cuptor, atunci stropim carnea cu zeama de lamaie, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 minute sau pana e facuta carnea asa cum va place. Daca nu aveti o tigaie care se poate pune la cuptor, atunci luati carnea si sosul scurs si puneti intr-un vas care merge la cuptor, stropiti carnea cu zeama de lamaie, acoperiti si dati la cuptor.
Curatam morcovi si ii taiem in sferturi. Puteti folosi morcovi congelati, eu am folositi morcovi din recolta proprie de asta toamna.
Intr-o oala, punem la fiert apa impreuna cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam morcovii si ii lasam sa fiarba 5 minute.
Intr-un vas care poate fi introdus la cuptor, punem o lingura de zahar brun si 50 gr unt taiat cubulete mici.
Peste, asezam morcovii scursi de apa. Deasupra presaram zaharul ramas si dam la cuptorul incins, pentru 20-30 minute.
Acestia trebuie sa fie copti in acelasi timp cu carnea. Eu am pregatit pentru 4 persoane si am pus vasele in cuptor cam in acelasi timp.
Pana cand stau in cuptor carnea si morcovii, ne ocupam de sosul de ciuperci.
Curatam ciuperci si le feliem cat mai subtire.
Pe foc, punem o tigaie si cand este fierbinte, punem in ea ciupercile, pe care presaram sare si zeama de la o jumate de lamaie si un cubulet de unt (50 gr). Zeama de lamaie nu va lasa ciupercile sa se innegreasca.
Le acoperim cu un capac si le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, cam 10 minute.
Intr-un bol, amestecam faina cu smantana si cu vinul alb, iar dupa cele 10 minute in care s-au gatit ciupercile, luam din sosul cald si punem peste smantana si vin. Omogenizam si turnam peste ciuperci. Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin si dam deoparte. Puteti adauga patrunjel verde tocat, daca va place.
Serviti cald si proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce