Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm. O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute.
Pe ochiul de la aragaz, punem o tigaie la incalzit. Cand este incinsa, asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte, fara a adauga grasime.
Daca puteti aseza tigaia in cuptor, atunci stropim carnea cu zeama de lamaie, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 minute sau pana e facuta carnea asa cum va place. Daca nu aveti o tigaie care se poate pune la cuptor, atunci luati carnea si sosul scurs si puneti intr-un vas care merge la cuptor, stropiti carnea cu zeama de lamaie, acoperiti si dati la cuptor.
Curatam morcovi si ii taiem in sferturi. Puteti folosi morcovi congelati, eu am folositi morcovi din recolta proprie de asta toamna.
Intr-o oala, punem la fiert apa impreuna cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam morcovii si ii lasam sa fiarba 5 minute.
Intr-un vas care poate fi introdus la cuptor, punem o lingura de zahar brun si 50 gr unt taiat cubulete mici.
Peste, asezam morcovii scursi de apa. Deasupra presaram zaharul ramas si dam la cuptorul incins, pentru 20-30 minute.
Acestia trebuie sa fie copti in acelasi timp cu carnea. Eu am pregatit pentru 4 persoane si am pus vasele in cuptor cam in acelasi timp.
Pana cand stau in cuptor carnea si morcovii, ne ocupam de sosul de ciuperci.
Curatam ciuperci si le feliem cat mai subtire.
Pe foc, punem o tigaie si cand este fierbinte, punem in ea ciupercile, pe care presaram sare si zeama de la o jumate de lamaie si un cubulet de unt (50 gr). Zeama de lamaie nu va lasa ciupercile sa se innegreasca.
Le acoperim cu un capac si le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, cam 10 minute.
Intr-un bol, amestecam faina cu smantana si cu vinul alb, iar dupa cele 10 minute in care s-au gatit ciupercile, luam din sosul cald si punem peste smantana si vin. Omogenizam si turnam peste ciuperci. Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin si dam deoparte. Puteti adauga patrunjel verde tocat, daca va place.
Serviti cald si proaspat.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii